Izvor: BSV HAPPY/ALO.RS
14.12.2023 u 08:46
0

VELIKA RUSKA OFANZIVA! Žestoke borbe oko Avdejevke, raketni napad na Kijev!

Danas je 659. dan specijalne vojne operacije u Ukrajini. Žestoke borbe u Ukrajini nastavljene su oko Avdejevke, Kupjanska, Bahmuta, Hersona, a Rusija je juče izvela još jedan napad na Kijev.

Volodimir Zelenski je nenajavljeno je doputovao u Norvešku i izjavio da je tokom dvodnevne posete Sjedinjenim Američkim Državama, 11. i 12. decembra, dobio pozitivan signal u vezi sa daljom podrškom Ukrajini. Evropski savet danas će razmatrati situaciju u Ukrajini.

Moskva na pregovorima o kontroli naoružanja u Beču poručila da će moguću upotrebu ukrajinskih lovaca F-16 iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj smatrati učešćem tih zemalja u sukobu.

Međutim, mađarski premijer Viktor Orban ponovio je na sastanku sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom da Budimpešta neće podržati otvaranje pregovora o pristupanju.

S druge strane, šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov rekao je da će Moskva moguću upotrebu lovaca F-16 iz vazdušnih baza u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj smatrati učešćem tih zemalja u sukobu u Ukrajini.

Rusija lansirala 42 drona

Rusija je lansirala 42 drona i šest raketa ka Ukrajini protekle noći, od kojih je ukrajinska PVO uništila 41, ali su njihovi ostaci naneli štetu na zgradama, skladištima i povredili 11 ljudi u južnim regionima, saopštila je danas ukrajinska vojska.

Lansirani su dronovi „šahed“ i većina njih je oborena u Odeskoj oblasti, navelo je ukrajinsko vojno vazduhoplovstvo na Telegramu.

DVA MILIONA PITANJA ZA PUTINA: RUSKI PREDSEDNIK uživo odgovara na DIREKTNA PITANJA GRAĐANA!

Ukrajinska vojska saopštila je da su delovi oborenih dronova oštetili više od 10 zgrada u Odesi i povredili 11 civila, uključujući troje dece.

Vojska je navela da je Rusija napala lučku infrastrukturu u oblastima oko Dunava i da su oštećena dva skladišta žita.

Uništeno 9 letelica iznad Kaluške i Moskovske oblasti

Ruska protivvazdušna odbrana uništila je rano jutros devet ukrajinskih dronova iznad Kaluške i Moskovske oblasti, saopšilo je rusko Ministarstvo odrbane.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio je prethodno da je ruska protivvazdušna odbrana jutros oborila dve ukrajinske bespilotne letelice iznad Moskve, prenosi Interfaks.

Rusija od početka napada na Ukrajinu u februaru prošle godine gotovo svakodnevno saopštava o pokušajima napada ukrajinskih dronova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter