Izvor: BSC HAPPY
07.02.2023 u 16:37
0

VIKTOR ORBAN UPUTIO ZAHTEV: Poziva EU da preispita antiruske sankcije

Mađarski premijer poziva EU da preispita antiruske sankcije. Napominje se da će se na samitu EU razgovarati o sukobu u Ukrajini, situaciji u evropskoj ekonomiji i kontroli ilegalnih migracija.

Premijer Viktor Orban pozvao je lidere Evropske unije i njenih država članica da započnu konsultacije za preispitivanje sankcija Rusiji, rekao je sekretar za štampu premijera Bertalan Havasi.

Mađarski premijer učestvovao je na video-konferenciji sa evropskim kolegama u okviru priprema za samit EU u Briselu od 9. do 10. februara.

ŠOJGU OŠTRO: „Ukrajina je svesna da ne može da nanese vojni poraz Rusiji, pa pribegava kriminalnim aktivnostima“

– Što se tiče Ukrajine, Viktor Orban je ponovo pozvao na hitan prekid vatre i mirne pregovore i na suštinske političke debate u vezi sa sankcijama koje je uveo Brisel, a koje uništavaju evropsku ekonomiju, rekao je Havasi.

Zajedno sa Orbanom na videokonferenciji su učestvovali predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, predsednik Bugarske i premijeri Poljske, Belgije, Finske i Malte.

Na samitu EU biće reči o sukobu u Ukrajini, situaciji u evropskoj ekonomiji i kontroli ilegalnih migracija, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter