Izvor: sputnik
05.03.2024 u 18:01
0

ZAHAROVA O RUSOFOBIJI ZAPADA KAO KAMENU OKO VRATA DEMOKRATIJE: Ostavka Viktorije Nuland naišla na odobravanje istoka

Odluka zamenika američkog državnog sekretara Viktorije Nuland za politička pitanja da u narednim nedeljama podnese ostavku posledica je propasti antiruskog kursa administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Neće nam reći šta je razlog. Ali, on je jednostavan – propast antiruskog kursa administracije Bajdena. Rusofobija koju je kao Viktorija Nuland predložila kao osnovu spoljnopolitičke koncepcije SAD kao kamen vuče demokrate na dno“, napisala je Zaharova na Telegramu.
Američki državnik sekretar Entoni Blinken ranije je saopštio da ga je Nulandova obavestila o nameri da u narednih nekoliko nedelja podnese ostavku.
Poslanici Dume takođe su komentarisali njenu najavljenu ostavku. Jedni kažu da je Nulandova istorijski neprijatelj Rusije i da su je zbog duboke mržnje prema Rusiji dobro zapamtili ne samo političari, nego i običan svet.

Za druge je ovo signal da „pacovi beže sa Bajdenovog broda koji tone“.
Podsetimo, Nulandova, za koju se smatra da je glavni arhitekta antiruskog kursa diplomatije SAD završava 35-godišnju karijeru pošto nije imenovana za dužnost drugog u hijerarhiji Stejt departmenta, tj. glavnog zamenika državnog sekretara.
Zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja posetila je Kijev krajem januara, po drugi put od izbijanja sukoba, mada se ona u tom gradu „proslavila“ još 2014. godine, kada je pokazala veliku brigu za demonstrante okupljene na kijevskom trgu Majdan koji su – podrazumeva se, uz podršku Zapada – rušili s vlasti legitimno izabranog predsednika Viktora Janukoviča, pa im je donela veliku plastičnu kesu punu sendviča i slatkiša, zbog čega su je američki novinari nazvali “dama medenjak”.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter