Izvor: BSC HAPPY
09.10.2023 u 21:13
0

„ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Kurti sprovodi lov na Srbe uz blagoslov NATO i EU! Događaji u Banjskoj mirišu na umešanost stranog faktora!

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Ove večeri gosti Milomira Marića pokušali su da daju odgovor na pitanje koje ovih dana najviše zanima sve u Srbiji: "Ko je hteo rat na Kosovu i Metohiji?".

Poslednjih dana glavna svetska tema je rat u Izraelu i kako je Hamas probio gvozdenu kupolu moćne PVO Izraela, kao i šta se desilo sa Mosadom? Kako je najbolja obaveštajna služba propustila značajne događaje? Da li je Amerika pustila Ukrajinu niz vodu? Čini se kao da se Srbijom i Zapadnim Balkanom, a naročito  Kosovom i Metohijom odjednom više niko ne bavi.

Gosti Milomira Marića osvrnuli su se na nedavne događaje u Banjskoj, kao i na intervju predsednika Srbije CNN-u pokušavajući da dođu do odgovora na pitanje kome su odgovarali događaji u manastiru Banjska i ko je želeo da zapali bure baruta na Kosovu i Metohiji.

GORAN PETRONIJEVIĆ: Ko je i zašto albanskog policajca poslao da se popne na miniran kamion?

– Što se tiče samog postupka i mog branjenika Radojičića nemam ovlašćenja da govorim o nekim stvarima koje bi ljude zanimale. Ja svoje klijente ne branim na televiziji, to se radi u sudnici. Taj glavni događaj, koji je inicirao čitav problem nastao je zbog toga što se iz neobjašnjivih razloga pripadnik kosovske policije popeo na jedan od tih kamiona, iako su oni znali od ranije, a bili i obavešteni o tome da kada se postave barikade da se one miniraju. Eksplozivne naprave se postavljaju da bi u slučaju da buldožer krene da ih uklanja on bio onesposobljen, da bi barikade ostale. Zašto i ko je tog momka poslao da se popne na barikadu? Taj momak je nevina žrtva. Nije bilo pridviđeno da bilo ko strada. Pretpostavka je da je on to nehatno aktivirao ili da je hteo da deaktivira napravu. To znaju oni koji su bili uz njega tada i ako budu pošteni reći će šta se i kako zaista dogodilo. On nije bio žrtva bilo kakve vatre, to je bio nepredviđeni događaj, koji je posle doveo do sukoba ove grupe i kosovske policije – objasnio je advokat Goran Petronijević.

LJUBIŠA RISTIĆ: CNN bio pravo mesto da se pošalje poruka

Reditelj Ljubiša Ristić osvrnuo se na značaj intervjua predsednika Srbije Aleksandra Vučića za američku televiziju CNN.

– Mislim da je intervju predsednika CNN -u u emisliji Amanpur bila pravo mesto i prava adresa da se kaže ono što je predsednik i rekao. Pitanje je zašto je CNN hteo taj intervju. To nam nagoveštava da oni koji stoje iza ove emisije imaju umešane prste u celom gogađaju u Banjskoj. Nije baš sve kao što izgleda, a pošto sam ja reditelj, da se izrazim tim žargonom, mi bi trebalo da vidimo ko je režirao ovu predstavu – jasan je Ristić.

BRANKO BRANKOVIĆ: Sve miriše na umešanost stranog faktora

Sa Ristićem se složio i diplomata i nekadašnji ambasador pri UN Branko Branković.

– Sa diplomatskog aspekta izuzetno je važno baš ovo što je Ljubiša rekao da se neprijatelju servira u oči naša istina. Ovo je bilo sasvim na mestu. Svi znamo ko je Kristijan Amanpur i šta je radila i u Rambujeu. Preko nje će poruka otići gde treba jer nju svi gledaju. Ovaj intervju je bio pravi udarac. Sve mnogo miriše na umešanost stranog faktora, iako još nemam dovoljno podataka. Samo par dana pre Banjske, predsednik Vučić je imao onaj sjajan govor u UN,  za koji su mu odmah rekli da mu Zapad neće oprostiti. Samo par dana kasnije ovim incidentom su pokušali da umanje odejk tog govora i da istovremeno malo podignu rep Kurtiju. Lajčak i Borelj su rekli da je Kurti kriv za neuspeh razgovora u Briselu, a to Amerikancima ne odgovara. Takođe, ovim incidentom su hteli da pomere sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu koju mi tražimo – objašnjava Branković.

KULTNA EMISIJA „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Kurti je aktivno priželjkivao jednu ovakvu eksploziju, makar i na ograničenoj teritoriji!

ZORAN ANĐELKOVIĆ: Možda su očekivali da predsednik beži od odgovora, ali to se nije desilo

Zoran Anđelković takođe smatra da neprijatelju treba direktno poslati poruku.

– Pojedinci su hteli da kažu da je iznuđen intervju, da je predsednik to tražio. Međutim, sama Amanpur je rekla da je zahvalna što je Kabinet predsednika odmah odgovorio na njen zahtev. Da nije američka administracija, da budemo precizni i otvoreni bila zainteresovana da ovaj intervju bude na CNN-u ne bi ona ni zvala Kabinet predsednika. Možda su očekivali da će predsednik da beži od odgovora, ali je on na mnogim stvarima jasno poklopio. Intervju je bio višeslojni nije bio vezan samo za KiM i događaj u Banjskoj bilo je reči i o BiH, Dejtonu… Motrate da razgovarate i kada znate da je neko protiv vas da bi plasirali informaciju i poslali poruku tamo gde treba – jasan je Anđelković.

NIKOLA VRZIĆ: Kurti sprovodi lov na Srbe uz blagoslov NATO i EU

– Ako je tačno da je Kristijan Amanpur tražila ovaj intervju od predsednika Vučića, on nije imao mnogo izbora nego da pristane na to, ali da li je ona dobila šta je htela to je drugo pitanje. Koliko god da ne znamo detalje događaja u Banjskoj, mi u suštini znamo osnovne konture. Ono što znamo, a važno je jeste da su EULEKS i KFOR dozvolili Kurtijevoj policiji da puca. MIslim da je loša postavka stvari kad se kaže da Kurti nešto nije dozvolio. On radi tačno ono što su mu NATO i EU dozvolili. Sve je ovo kulminacija nečega što traje. Taj lov na Srbe Kurti sprovodi uz blagoslov NATO i EU –  kaže novinar Nikola Vrzić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter