Izvor:
04.05.2019 u 10:49
0

DRAGOMIR KARIĆ U EMISIJI „PRELO U NAŠEM SOKAKU“: „Srbija treba da se gradi, da radi i rađa“!

Današnja emisija "Prelo u našem sokaku" vodi vas u rodno mesto poznatih srpskih biznismena "Braće Karić".

Dragomir Karić je čovek koji je premašio granice Srbije pa pokrenuo industrijalizaciju i u Aziji i Evropi. Ipak, svi članovi broje porodice propagiraju tradiciju i žive u skladu sa njom.

Vi se borite za tradicionalne vrednosti u Srbiji koje mi oživljavamo i promovišemo, a kako su "Braća Karić" napravili lični i svima prepoznatljivi pečat?

– Sve ide iz najosnovijih korena, iz našeg rodnog grada Peći, sve smo to poneli iz kuće od roditelja, deda i baba. Imali smo sreću da su deda i baba oni rođeni u Pećkoj patrijaršiji i kao sveštenici su služili Srpskoj pravoslavnoj crkvi i narodu u najtežim vremenima. Moji prijatelji koji su učili gimnaziji u Peći iz Crne Gore, čudili su se kako je moja baba bila tako pismena. Kada mi se ćerka udala prekjuče, iznenadili su nas jer su bili odeveni u tradicionalnu narodnu nošnju, a to što je Danijela imala na sebi je pripadalo mojoj prabaki Jefimiji, to je nosila i moja mama kada se udavala, moja supruga a sada i ćerka. Danijela ima sina Filipa i ćerku Moniku, pa će jednog dana to ostati njoj. Želim da objavim i nešto lepo da će se roditi moje trinaesto unuče, koje je na putu, treće dete Danijele koja nosi sina. Sada ostaje da se obožimo, umnožimo i rađamo. Srbija treba da gradi, radi i rađa, kako je rekao naš sveštenik – rekao je Dragomir.

Vi ste napravili po svetu razne velike stvari, vaša deca nikad ne moraju da rade. Kako vi njih učite da oni isto moraju biti vredni radnici?

– Moj pokojni tata Jenićije, kada su komšije dolazili u goste, svi smo morali da recitujemo jednu svetosavsku pesmu. Profesor Labović, komšija iz Peći, pitao je kako je u našoj kuću uvek veselo a on je odgovorio da ima svojim pet miliona, tačnije petoro dece. Ponosim se vaspitanjem dece svih nas Karića, nema nikakve bahatosti, to su skromni ljudi. Ja kažem sestriću Aleksandru Nedeljkoviću, koji gaje borovnice u Orašcu da nikada na selu niko nije radio od nas, bili smo stara gradska porodica, ali on je to zavoleo. Sretenov sin gaji lešnike a ostali su u građevinskom biznisu. Sva deca su i talentovana, vole da pevaju i sviraju ali samo kao hobi. – dodao je.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter