Izvor: BSC Happy
12.07.2023 u 09:51
0

GRADONAČELNIK ŠAPIĆ ZA HAPPY TV: „Prag tolerancije će nam biti NULTI – čistoća vozila i klima uređaj, u suprotnom slede KAZNE“

Gost najgledanijeg jutra u Srbiji je gradonačelnik Beograda ALEKSANDAR ŠAPIĆ.

Aleksandar Šapić kaže da su mnogi obećavali, ali samo nekolicina ostavi nešto iza sebe

– Svako za sebe kaže da će učiniti, mislim da se računa ono što ostane iza vas. Mislim, i da što se tiče Novog Beograda, ono što sam govorio ostalo je ono što sam radio i sa tim istim ciljem vodim i danas Beograd. Danas svako priča različite stvari, svi obećavaju, samo određeni ostave nešto iza sebe – kaže on.

Mnogi nisu verovali u uspeh reformisanja sistema gradskog prevoza, neverica i dalje postoji

– Ne bih se vraćao na temu zašto smo rasturili taj sistem i da li je morao sada? Nije morao, nije morao ni poslednjih 12 godina. Znam šta sam prošao i dobijam i dalje udarce. Obećao sam da ćemo sve da uradimo da javni prevoz u Beogradu bude na zavidnom nivou. Počeli smo da to radimo od razbijanja ugovora. Skoro preko 90 posto ljudi sms-om plaća kartu i oni kojima firma kupuje, preko sms-a kupuje. Imali smo objektivan problem zbog gps sistema. Oprema koja je bila u našem vlasništu, po ugovoru nismo imali kodove. Podneli smo krivične prijave i za mesec i po dana nismo mogli da znamo gde se autobus nalazi, imali smo dispečere, ali nismo imali potpunu kontrolu. To su zloupotrebili neki privatnici, ali i neki vozači GSP-a moram iskreno da kažem. Imali smo sigurno 20 posto manje vozila na ulicama – rekao je gradonačelnik.

Za zloupotrebe neće imati više tolerancije, u suprotnom slede teške kazne

Prag tolerancije će nam biti daleko manji, tj. nulti- čistoća vozila i klima uređaj. Došli smo do aplikacije. Nije ona samo za javni prevoz, molim ljude da skinu, ona će biti aplikacija za beogradsku karticu, a samo deo nje za javni prevoz. Postoji na plej storu, ima i drugih, one nisu naše, možete da platite kartu, ali nećete da imate druge informacije. Kada budete vadili beogradsku karticu na jesen, dobićete šifru za profil gde ćemo da šaljemo stvari za vas koje ćemo organizovati, poput karte za bazen. Biće u narednih par dana tehničkih problemčića. Svi autobusi i svi vozači… imamo malo problema, nisu navikli da se prijavljuju. Sada smo uveli da ćemo teretirati vozilo koje se nije prijavilo, kao da vozilo nije u saobraćaju, biće kao da nije na ulici, taj dan i biće kazni. Ići ćemo sa značajno rigoroznijim kaznama, ako bude pravila, čistoća vozila iznutra i klima uređaj. 150 novih kontrola će biti zaposleno, to su oni koji su ostali bez posla. Biće podrška našim Belima, ići će u paru. Oni će se pojavljivati baš na početnim stanicama kada vozilo kreće, da li je čisto unutra, da li je puštena klima. Ući ćemo u nabavku novih autobusa, novih tramvaja. Sada imamo procenu minuta kada stiže autobus ili tramvaj. Ova aplikacija će imati potpunu svrhu na jesen – na jednom mestu sve stvari koje grad Beograd za vas obezbeđuje – zaključio je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter