Izvor: BSC HAPPY
14.12.2023 u 10:57
0

PREMIJERKA BRNABIĆ ZA HAPPY TV: Nije bilo lako u Briselu, ali nismo odustali od svojih stavova!

Posle Samita lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, na kom je predstavljala Srbiju premijerka Ana Brnabić gostovala je na našoj televiziji u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ i tom prilikom govorila o važnim sastancima u Briselu ali i Deklaraciji sa kojom se Srbija usaglasila, ali i ogradila od jednog dela koji, kako je istakla premijerka, nije u skladu sa našim nacionalnim interesima.

– Juče u Briselu su bili veoma važni sastanci, nije bilo lako. Postoje dve stvari koje su bile glavne teme, jedna od njih su sankcije Ruskoj federaciji, to je uvek tema na samitu lidera Zapadnog Balkana i EU, uvek postoji zahtev da se pridružimo sankcijama. Ipak, Srbija je ostala jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji. Ponovila sam i juče naš stav da Srbija neće uvesti sankcije i da će se boriti da ih ne uvede. To je naš stav koji je definisao predsednik i navionalni savet. Sa druge strane Deklaracija EU za Zapadni Balkan u najvećoj meri je dobra za Balkan i našu zemlju. Ona govori o novom planu rasta, jedinstvenom tržištu. Mi nismo mogli da se usaglasimo samo sa jednom rečenicom, gde oni pozivaju na punu implementaciju Sporazuma o implementaciji. Mi smo podvukli naše crvene linije i to je, hvala predsedniku Evropskog saveta Šarl Mišelu, uneto u zapisnik.  Podvukli smo da za nas ne dolazi u obzir ni defacto ni dejure priznanje Republike Kosovo, kao da se ne slažemo ni sa članstvom u međunarodnim organizacijama – jasna je premijerka.

„CRVENA LINIJA ZA SRBIJU JE NEPRIZNAVANJE KOSOVA“: Premijerka Brnabić uložila rezervu na deklaraciju EU

Prema njenim rečima, u Briselu je imala niz fenomenalnih sastanaka.

– Sa Orbanom, Makronom, sa austrijskim kancelarom, prijateljima iz Slovačke, Kipra… Bila sam veoma ponosna koliko se naši prijatelji bore za Srbiju tokom tih teških sastanaka. Premijer Slovačke govorio je lepše o Srbiji nego mnogi u Srbiji. To je rezultat jedne principijelne politike. Viktor mi je na sastanku rekao, da se za dobrim konjem prašina diže, pa tako i za Srbijom. To govori da Srbija nikada nije bila jača. Ja sam ubeđena da ukoliko građani daju poverenje listi Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane da će Srbija zasijati punim sjajem – zaključila je Brnabićeva i dodala da je justros na sednici vlade odobreno državljanstvo Stivu Voznijaku i njegovoj supruzi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter