Izvor:
23.11.2019 u 20:51
0

SVAKI TREĆI IMA ORUŽJE: Srbija na neslavnom 3. mestu po ilegalnom oružju! (FOTO, VIDEO)

Prema poslednjem istraživanju centra „Smol Arms Survej“ iz Ženeve, na svakih 100 građana Srbije dolazi 39,1 komada oržja, što nas zajedno sa Crnom Gorom, stavlja na treće mesto liste naružanih država. Neuspeli napadač na srednju školu u Velikoj Plani bio je naoružan, kako prenose mediji, automatskom puškom i sa još nekoliko komada oružja koje je krio ispod jakne ali, dok je on bio sprečen u svojoj nameri, postoje brojni slučajevi u kojima su teško naoružane osobe usmrtile i ozledile veliki broj osoba u krvavim pirovima. Četvorostruki ubica iz Jabukovca je raspolagao arsenalom automatskog i poluatomatskog oružja. Slaviša Zlatić je ubio pet osoba, uključujući svoju suprugu, kada je 2016. godine u Žitištu otvorio vatru na kafić pun ljudi.

Ako je u Srbiji relativno malo vlasnika oružja, ako je Zakon otežao mogućnost nabavke pušaka i pištolja i sličnih ubojitih sredstava i ako su vinovnici najvećih masakara ekstremni i retki slučajevi – preostaje nam samo da postavimo zabrinjavajuća pitanje: da li to znači da su tragedije neizbežne i da naše društvo, kao i ostatak sveta, moraju da se pomire tom činjenicom.

I dok većina ilegalnog oružija u regionu potiče iz brojnih oržuanih sukoba, kako za Telemaster kaže, Petar Pantić, predsednik skupštine nacionalne asocijacije za oružje Srbije – ističe da se za 99% vlasnika legalnog oružja se može sa sigurnošću reći da su veoma odgovorni s obzirom na vrlo stroge propise za držanje oružja koji su na snazi u Srbiji. Tvrdnje da smo među najnaoružanijim zemljama sveta su preuveličane, dodaje Pantić i dok se sa sigurnošuć ne može reći koliko je ilegalnih komada u opticaju, legalnih je manje od milion.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter