Izvor:
25.09.2019 u 19:44
0

„TELEMASTER“ SAZNAJE: Robna razmena između Srbije i Belorusije je uvećana za skoro 130 odsto! (FOTO) (VIDEO)

Robna razmena između Srbije i Belorusije u prvoj polovini ove godine uvećana je za skoro 130 odsto u odnosu na isti period lane, a na godišnjem nivou iznosi oko 150 miliona dolara.

To su u Beogradu izjavili, posle sastanka s ministrom privrede Goranom Kneževićem, državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović i ministar trgovine Belorusije Vladimir Kotlovič, koji su ocenili da je uprkos tome što dve zemlje nemaju političke, administrativne i druge barijere, ekonomska saradnja i dalje nedovoljno nerazvijena.

Između Srbije i Belorusije postoje dugi, prijateljski i partnerski odnosi, a aktivno funkcioniše zajednička meštovita komisija za trgovinsko-ekonomsku saradnju. Što se tiče robne razmene, ona je povećana u prvom polugodištu ove godine za 127,9 odsto, i mi smo zadovoljni time, to je i zadatak koji je postavljen ispred ministarstava privrede Srbije i Belorusijeizjavio je ministar trgovine Belorujsije, Vladimir Kotlovič.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter