Izvor: Blic
06.11.2023 u 08:45
0

POPIO SAM LEK, NIŠTA MI NE POMAŽE: Potresna ispovest rudara koji je preživeo tragediju u Zaječaru

Velika tragedija u rudniku.

Rudar Slobodan Nikolić (53) iz okoline Zaječara koji je preživeo tragediju u petak kada su dvojica njegovih kolega nastradala detaljno je za Kurir opisao kako je do nje došlo i na koji način je uspeo da „sačuva živu glavu“.

Pa da podsetimo, nesreća u rudniku Lubnica dogodila se u petak oko 10.30 sati kada se rudari propali kroz jamu dugu šest metara, a tom prilikom od zadobijenih povreda preminuli su Dejan Krajnjanović (42) i Ljubiša Bosiljković (55), dok je Nikolić tada prošao sa lakšim povredama.

– Izuzetno mi je teško, popio sam i lek i ne mogu do dođem sebi. Ništa ne pomaže… – kaže Slobodan Nikolić nakon sahrane svog kolege Dejana.

On dodaje da ne zna kako će da skupi snage da sahrani i drugog kolegu, i prijatelja Ljubišu.

– Sva trojica smo bili unutra i radili u delu gde se ugalj separatiše, morao bih da nacrtam kako to izgleda jako je teško za objasniti. Mene je bukvalno delila minuta da ne nastradam kao i kolege – govori on.Slobodan Nikolić potresnim napominje „da ne može da dođe sebi, ali mora da se drži kako zna i ume“.

Ističe da su rudari odmah pokušali da pomognu kolegama u nevolji, ali nažalost nisu uspeli, jer su u pitanju bile sekunde. Kaže da je na sreću on pošao sa lakšim telesnim povredama nakon tragedije, ali psihički se kako je i sam naveo oseća veoma loše.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter