Izvor: Tanjug
19.03.2023 u 07:49
0

PREDSEDNIK SE U 11 SATI OBRAĆA GRAĐANIMA: Predstaviće pojedinosti u vezi sa planom implementacionog aneksa o kojem se govorilo na Ohridu!

Čitava nacija očekuje ovo važno obraćanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti povodom razgovora u Ohridu.

NAKON 12 SATI: Završen sastanak u Ohridu!

Vučić će u obraćanju javnosti predviđenom za 11 časova predstaviti pojedinosti u vezi sa planom implementacionog aneksa o kojem je bilo reči u subotu tokom razgovora sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i posrednicima EU i SAD.

Vučić je u subotu uveče, posle razgovora u Ohridu koji su trajali više od 13 sati, rekao da ništa nije potpisano, ali da je napravljen plan i “da će sutra predstaviti svaku tačku i objasniti šta je to sve što se zbivalo i što je pred nama“.

printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik je takođe istakao da je zadovoljan postignutim dogovorom, ali ništa nije potpisao i nije bio dan D.

„Danas je trebalo da dogovorimo implementacioni plan, nekakav dogovor smo postigli, zadovljan sam zbog toga, svakako ovo neće biti sve, ali ovih nekoliko tačaka smo dogovorili će postati deo pregovaračkog okvira, za obe starne. I za Beograd i Prištinu, i Evropski savet kako smo očekivali doneće odluku da to postane deo pregovaračkog okvira“, rekao je Vučić nakon trilateralnog sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, zvaničnicima EU – visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom. Kazao je da je važno od onoga što je dogovoreno da će Evropski savet na putu i u procesu koji je dubok, ozbiljan i koji ne traje jedan dan ili pet dana. Vučić je rekao da se ništa nije završilo večeras već da, kako je rekao, tek počinje. „EU će procenjivati koliko je ko uradio iz implentacionog plana koji će sasvim sigurno morati da bude proširen, iako meni ne bi smetalo da ostane ovakva. U implementacionom planu, osim ove važne tačke da će to biti deo gde smo primili k znanju činjenicu da će EU da to stavi kao sastavni deo našeg pregovaračkog okvira i jedne i druge strane i da će se to ceniti nezavisno za svaku od strana, koliko je šta uradila, za nas je od velike važnosti da je kao prioritetna obaveza stavljeno formiranje ZSO u skladu sa prethodno potpisanim sporazumima u okviru dijaloga“, rekao je Vučić novinarima. Zbog toga sam zaista zadovojan, još se govori o nestalim osobama i priča o donatorskim konferencijama, ali to će zavisiti od toga jer će implentacioni plan sasvim sigurno morati da se nadograđuje“, kazao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter