Izvor: Tanjug
14.01.2023 u 20:37
0

PONOVO RADI BEOGRADSKI „BIG BEN“: Popravljen SAT na GENEKS KULI (VIDEO)

Na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića sat na Geneks kuli, poznatijoj kao Zapadna kapija Beograda, popravlјen je posle mnogo godina zahvalјujući angažmanu Grada Beograda i radnika nadležnog komunalnog preduzeća.

ŠAPIĆ PORUČIO: „Splavovi sa kompletnom infrastrukturom na izlicitiranim lokacijama od aprila“

Sat je sinoć ponovo pušten u rad, a Šapić je tim povodom obišao Geneks kulu i naglasio da investicija nije bila velika, ali da ima simbolički značaj jer je 1980. godine, kada je kula izgrađena, predstavlјala paradigmu razvoja i budućnosti Beograda.

-Možda mlađim generacijama ovaj sat ništa ne znači, ali mojoj generaciji i starijima budi sećanja. Kada bismo dolazili u Beograd, znak da smo ušli u naš grad bilo bi da na njemu vidimo koliko je sati, stepeni i koji je dan. Bez obzira u čijem će vlasništvu biti Geneks kula, što je sada aktuelna tema, voleo bih da i mlađim generacijama ovaj sat bude simbol i prvo što će prepoznati po ulasku u Beograd- rekao je Šapić.

Ovo remek-dele moderne arhitekture projektovao je arhitekta Mihajlo Mitrović, a čine ga dve betonske kule povezane mostovnom strukturom, uz restoran na kružnom vrhu. Iznad mosta nalazi se digitalni časovnik, koji je takođe imao za cilј da naglasi futuristički pristup u projektovanju.

Na predlog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda, Vlada Srbije je pre oko godinu dana uvrstila objekat u registar kulturnih dobara Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter