13°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: telegraf

Pojedine roditelje je iznenadilo što još nema uplate na računu: EVO KADA ĆE BITI REFUNDACIJE ZA VRTIĆE

Pojedini Beograđani pitali su se prethodnih dana kada će refundacija za privatne vrtiće i da li uplata kasni. Kako saznajemo u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, isplata će biti u roku.

PROČITAJTE JOŠ: MIHAJLOVIĆ: Srbija od danas u vrhu svetskog rudarstva

Roditelji su uglavnom refundaciju novca dobijali početkom meseca pa ih je sada iznenadilo što je prošla i druga nedelja oktobra bez povraćaja subvencija.

Međutim, nije reč o kašnjenju, jer je rok poslednji dan u mesecu, ali je zbog rebalansa grada i gužve u finansijama između ostalog, pomeren i datum uplate.

PROČITAJTE JOŠ: DANICA GRUJIČIĆ PRVA PRIMILA SPUTNJIK V VAKCINU SA TORLAKA pa poručila: Molim vas deco vakcinišite se!

- Refundacija ne kasni, biće isplaćena do kraja meseca svim roditeljima, što je i u roku - rekli su  Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda.

Kako nam objašnjavaju, sektor se trudi da isplata bude uvek između petog i desetog u mesecu, pa je moguće da je neko pomislio da kasni.

- Čim prođe rebalans, roditelji mogu da očekuju novac na svojim računima, a svakako će to biti krajem tekućeg meseca - navode nam.

Projekat subvencionisanja boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama, za koju nema mesta u državnim, započet je 2015. godine. Na ime refundacije dela troškova do avgusta 2021. godine isplaćeno je 16,9 milijardi dinara. Trenutno Grad Beograd subvencioniše boravak 21.385 dece u 435 privatnih vrtića.

Uslov za ostvarivanje prava na refundaciju jeste da su roditelji odbijeni u državnom vrtiću, nakon čega uzimaju potvrdu o tome, takozvanu odbijenicu, sa kojom mogu dobiti pomoć Grada Beograda.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar