21°C

Beograd

Photo: Tanjug/Prinskrin

Izvor: tanjug

ĐERLEK pohvalio radnike Opšte bolnice Pirot: Položili ispit iz vakcinacije

 Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek pohvalio je danas zdravstvene radnike u Opštoj bolnici Pirot, jer je saznao da je 78 posto zaposlenih vakcinisano, a još 10 posto prebolelo kovid.

Ðerlek je kazao da Opštu bolnicu Pirot, ali i druge zdravstvene ustanove, obilazi po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara kako bi na licu mesta video kakva je situacija u vezi sa epidemijom korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:DOMAĆINSKI! PALMA NA PIJACI U HURGADI: Sekao i prodao jagnjeće meso! (GALERIJA)

-Pre nekih četiri meseca ministar je bio jako nezadovoljan brojem ljudi koji rade u zdravstvenom sistemu, a koji su se vakcinisali. Evo danas mogu da kažem da su naše kolege ipak položile još jedan ispit i pokazali i šta je Hipokrat, koliko je ovaj posao važan i odgovoran. Evo danas u Opštoj bolnici Pirot saznao sam da je 78 posto zaposlenih vakcinisano, još 10 posto je prebolelo kovid, što je znak da su u Srbiji zdravstveni radnici ipak položil ispit kada je u pitanju vakcinacija- kazao je Ðerlek.

On je u ime predsednika Republike i ministra iskazao veliku zahvalnost svim zdravstvenim radnicima za sve ono što su uradili u prethodnih godinu i po dana.

-Želim i da pripremim ne samo zdravstvene radnike, već i građane, da ćemo imati još borbe sa kovidom 19. Uveren sam da je zdravstveni sistem Republike Srbije toliko jak i spreman jer iza nas stoji predsednik i cela država. Razgovarali smo i o funkcionisanju kovid centra ovde u Pirotu, jer se pojavila priča da u pojedinim pa i u većini bolnica širom Srbije nema dovoljno sredstava za lečenje kovid pacijenata- rekao je Ðerlek.

PROČITAJTE JOŠ:"Ubija me samoća": Dragica Gašić ne može ni u prodavnicu da uđe, ali ostaje u Đakovici

Koristim priliku, naglasio je on, da to demantujem i izrazim nezadovoljstvo zbog iznošenja laži, jer je ova država od samog početka epidemija nabavila sve što postoji u svetu.

-Izgradili smo tri kovid bolnice, rekonstrukcija četiri klinička centra, 19 opštih bolnica je u obnovi, nabavili sve moguće i najskuplje lekove koji postoje u svetu, u svim bolnicama ima kiseonika, stvorili smo sve uslove kako bi nam prioritet bio zdravlje i život ljudi- kazao je Ðelek.

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović rekao je da se u Opštoj bolnici Pirot trenutno leči 55 pacijenata od kovida, jedan pacijent je intubiran, a po težini, situacija je malo bolja nego u prethodnom periodu.

-Najviše pacijenata je iz Pirota - 40, iz Dimitrovgrada sedam, iz Babušnice četiri, iz Bele Palanke tri i jedan pacijent iz Beograda -naveo je direktor Petrović.

Sastanku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić i Bojan Pešić, načelnik Odeljenja za urbanizam, stambeno kolumalne i inspekcijske poslove u Gradu Pirotu koji su izvestili da se u Pirot već počelo sa kontrolom kovid propusnica u ugostiteljskim objektima, najpre preventivno, a ukoliko bude slučajeva nepoštovanja odluka Kriznog štaba, biće i sankcija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar