Izvor:
05.06.2018 u 02:16
0

EMANUEL MAKRON: I dalje želim saradnju sa Italijom na polju migracija!

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas da želi da održi saradnju sa Italijom u pogledu migracija, nakon što je nova italijanska populistička vlada detaljno iznela strategiju za deportovanje migranata.

Na savremene migracije velikih razmera moći ćemo da odgovorimo samo ako zajedno na tome radimo – izjavio je francuski predsednik na konferenciji za novinare, prenosi AP.

Među glavnim izazovima u tom kontekstu, Makron je naveo bolju zaštitu evropskih granica, zajedničke propise o azilu i bližu saradnju između evropskih zemalja.

On je zaključio da je saradnja na tom polju u interesu i Francuske i Italije.

Lider desničarske italijanske Lige i ministar unutrašnjih poslova u novoj vladi, Mateo Salvini, najavio je juče da će masovno isterati migrante, u trenutku kada na Siciliju u velikom broju pristižu ljudi koji beže od siromaštva i sukoba u Africi.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter