Izvor:
01.11.2019 u 16:18
0

FORMIRANA KOMISIJA: Utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do nesreće! (FOTO)

"Infrastruktura železnice Srbije" je formirala komisiju radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do jučerašnje nesreće na gradilištu pruge za velike brzine u Čortanovcima, u kojoj su poginula dvojica radnika turskog porekla, saopštilo je ovo preduzeće.

– Očekujemo da nadležni državni organi brzo reaguju i sprovedu sve neophodne zakonske aktivnosti – saopšteno je.

"Infrastruktura železnice Srbije" kao investitor na ovom projektu uradila je sve što je trebalo u skladu sa obavezama predviđenim ugovorom sa izvođačima radova, navodi se u saopštenju, uz žaljenje zbog tragedije i izraze saučešće porodicama poginulih radnika.

Izvođač radova na izgradnji tunela i vijadukta u Čortanovcima je ruska kompanija "RŽD Internešnl", koja je angažovala podizvođača "Railteć Construction", za kojeg su radili poginuli turski državljani Ekrem Polat (29) i Hajretin Polat (24).

Prema preliminarnim informacijama, do nesreće je došlo kada su navedeni radnici, u korpi koja nije predviđena za podizanje ljudi, autodizalicom podignuti na 20 metara visine i prilikom dizanja korpa je zakačila oplatu i došlo je do pucanja lanaca na kojima je visila korpa.

Radnici su pali na betonsko postolje stuba i smrtno stradali. Autodizalica je vlasništvo firme.

Izvor: Tanjug
Foto: wikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter