Izvor: Tanjug
25.10.2023 u 19:19
1

JAKA DOMAĆA KOMPANIJA: Telekom lane uplatio u republički budžet 4,8 milijardi dinara

Telekom Srbija je 2020. godine u budžet Srbije uplatio 1,5 milijardi dinara, 2021. godine tri milijarde, a prošle godine 4,8 milijardi dinara, izjavio je danas ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije Mihailo Jovanović.

PRIJEM KOD PREDSEDNIKA: Predsednik Vučić primio u predsedništvu hiljaditu bebu Lazara rođenu u Pasjanu na Kosovu

On je u Skupštini Srbije, gde se raspravlja o amandanima na predložene medijske zakone, odgovarajući na kritike opozicionih poslanika o poslovanju Telekoma, rekao da za razliku od ovih godina Telekom Srbija 2011. i 2012. godine u republički budžet nije uplatio nijedan dinar.

Istakao je da se očekuje dalji uspeh ove kompanije i podsetio na podatke Agencije za privredne registre (APR) prema kojima je Telekom Srbija najuspešnija srpska kompanija.

„U izveštaju za prošlu godinu APR je naveo da je Telekom četvrti po ostvarenoj neto-dobiti u Srbiji, posle tri kompanije koje su u stranom vlasništvu“, rekao je on. Dodao je da pošto se postavlja pitanje ustavnosti kako se Telekom bavi medijima, ova kompanija to sve ove godine radi po Ustavu i po zakonu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JAKA DOMAĆA KOMPANIJA: Telekom lane uplatio u republički budžet 4,8 milijardi dinara”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter