Izvor: HAPPBSC
11.04.2024 u 08:57
0

NA DANAŠNJI DAN IZVRŠENA EGZEKUCIJA: Godišnjica ubistva novinara Slavka Ćuruvije

Na današnji dan pre 25 godina u centru Beograda ubijen je Slavko Ćuruvija, novinar i vlasnik „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“. Ćuruvija je ubijen 11. aprila 1999. tokom NATO bombardovanja, u ulazu zgrade u kojoj je stanovao u Beogradu.

Suđenje za ubistvo Ćuruvije počelo je 2015. godine. Prvostepeni sud je dva puta doneo istu presudu – ukupno 100 godina zatvora za četvoricu okrivljenih. Apelacioni sud ih je poslednjom presudom oslobodio. Apelacioni sud u Beogradu objavio je u februaru, 10 meseci nakon što je presudio, da je preinačio prvostepenu presudu kojom su nekadašnji pripadnici Službe državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak bili osuđeni na kazne zatvora zbog ubistva Slavka Ćuruvije i pravosnažno ih oslobodio.

Ćuruvija je rođen u Zagrebu, 9. avgusta 1949. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Od 1986. godine, radio je u listu Borba. gde je bio glavni i odgovorn urednik. Godine 1994, zajedno sa Momčilom Đorgovićem, osnovao je list „Nedeljni telegraf”, a dve godine kasnije i „Dnevni telegraf”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter