Izvor: Kurir.rs
15.12.2023 u 09:48
0

DOMAĆICE, VODITE RAČUNA: Ovo je najveći greh koji možete da učinite dok spremate slavu

Ukoliko vam slava pada u toku posta, ili u sredu i petak, kao na primer Nikoljdan, koji je uvek u vreme Božićnog posta, taj dan se obavezno i bez izuzetka posti, bez obzira da li porodica iz nekih razloga ne posti taj post.

SEZONA SLAVA , A I DOČEK SE BLIŽI: Mali saveti koji čuvaju zdravlje i liniju

Spremati mrsnu hranu za slavu je veliki i pogubni greh ako je post u toku. Zapravo, bolje je da ne slavite, nego da pravite javnu sablazan i da navodite na greh druge (goste) da mrse na veliki praznik u vreme kada crkva naređuje post.

U slučajevima kada je dan slave u sredu ili petak, a nije post, gozba i mrsni slavski ručak može se odložiti za naredni dan, i to je svakako opet bolja opcija nego da jedete mrsnu hranu tog dana kada se posti.

Takođe, potpuno je pogrešno a mnogi od nas to čine, na dan slave kada je post, „prikazati“ na trpezi malo ribe i posne hrane, a posle postavljati i služiti mrsnu hranu. To je svojevrsno licemerje, i nije dostojno hrišćanina, Srbina i pravoslavca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter