Izvor: kurir.rs
22.12.2023 u 14:32
0

OVAKO NIJE BILO NI ’90.-IH: Suludo šikaniranje u srpskim školama

Pojedini roditelji u Srbiji šokirani su zbog novog trenda koji se pojavio u nekim našim školama. Naime, kako učenici tvrde u nekim vaspitno-obrazovnim ustanovama je sramota nositi čizme zimi po hladnom vremenu i oni đaci koji ih nose su "jadni", dok su "u trendu" samo oni učenici koji nose patike po minusu i snegu!

Na društvenoj mreži X (Tviter) pojavila se objava jedne korisnice koja je napisala da je za ovaj trend čula od svog brata koji pohađa srednju školu.

– Pricam s bratom (15) kaže u školi je sramota ako nosiš čizme zimi, znači samo patike, inače si jadnik – navodi se u objavi koja je pokrenula lavinu komentara.

– Tako je bilo i 90-ih u osnovnoj – glasili su neki od komentara, dok su pak mnogi bili šokirani:

SRPSKI SIBIR: Znate li gde u Srbiji temperatura bude -40?

– I verovatno nikako čarape, samo nazuvice da se vidi goli zglob na -10 – glasi jedan od komentara.

Ipak, kako tvrde korisnici ove mreže ovaj trend važi samo za dečake.

– Čizme okej leti, kao i dukseve s kapuljačom, zimi je bitno odbaciti jaknu, kapuljaču, čizme i čarape, može nazuvice. E, da, nazuvice nikako leti, leti idu one sportske debele do kolena – navodi se u jednom od komentara.

U nekim školama među učenicima je čak sramota nositi kapu i šal.

– Ista situacija sa mojim bratom, isto godina imaju. Kod mog je sramota kapu i šal nositi jer, Bože, šta će nam to kad je vani minus, bolje uši da se zalede – glasi jedan od komentara, dok je nekada bilo sramota i nositi kišobran.

– Pa, znači zato ovi klinci idu bosi sa golim nogama kad je minus napolju – dodala je jedna majka, dok je pak jedan korisnik napisao da bi u tom slučaju u školu namerno nosio čizme i to ribarske.

Ali ima i onih koji smatraju da temperatura nije toliko niska da bi deca nosila čizme.

– Nije jadno, nego deca vide da im čizme ne trebaju. U Srbiji se temperatura možda na 2-3 noću, tokom zime, spusti 2-3° ispod nule, dnevna uvek u plusu. Od snega niti pahulje. Jedino ako odu do neke planine, za sve drugo sasvim dovoljne malo dublje patike – piše u jednom od komentara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter