Izvor: HAPPBSC
13.03.2024 u 17:16
0

PREDSEDNIČKI IZBORI U RUSIJI: Ambasada objavila poziv Rusima u Srbiji da glasaju

Ambasada Rusije pozvala je putem srpskih medija svoje državljane da glasaju na izborima za predsednika Rusije koji se održavaju od 15. do 17. marta.

„Pozivaju se državljani Ruske Federacije koji se nalaze u Republici Srbiji i navršili 18 godina da učestvuju u izborima za predsednika Ruske Federacije“, navodi se u oglasu objavljenom u štampanom izdanju Večernjih novosti u okviru rubrike „svet“.

U oglasu se dalje navodi da će glasanje biti održano u školi, pri Ambasadi Rusije u Srbiji, u Ulici Crvene Armije 28 u Beogradu, od 8.00 do 20.00.

U AKCIJI „KALIBAR“ PRONAĐENO I ODUZETO NAORUŽANJE: Policija uprave Gradiška uhapsile jednu osobu

Na predsedničkim izborima očekuje se da trenutni predsednik Vladimir Putin obnovi mandat, pošto je opozicija u velikoj meri pod represijom. Revizija Ustava omogućila je Putinu da, ako pobedi, ostane na vlasti do 2036. godine.

Skoro svi glavni Putinovi politički protivnici nalaze su u zatvoru ili su oterani u izgnanstvo, ili su nastradali pod čudnim okolnostima.

Ruska državna agencija TASS je u februaru prenela da će na izborima za predsednika Rusije glasanje u inostranstvu biti moguće na 288 birališta u 144 zemlje. Na prethodnim predsedničkim izborima, pre šest godina, glasalo se na 400 glasačkih mesta u 145 zemalja.

Portparolka Marija Zaharova je rekla da će biračka mesta biti otvorena u svim zemljama u kojima Rusija ima diplomatska predstavništva. Državljani Rusije mogli su osam dana pre izbora, 9. marta da glasaju za predsednika na jednom od dva biračka mesta u BiH, u prostorijama „Optima grupe“ u Banjaluci, dok će u Ambasadi Rusije u Sarajevu moći da izađu na birališta kada i većina Rusa, 17. marta.

Glasanje na oba mesta odobrio je Savet ministara BiH 14. februara na predlog Ministarstva spoljnih poslova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter