Izvor: HAPPBSC
16.04.2024 u 15:59
0

PRIBLIŽAVA SE UŽASNO NEVREME:Upravo trese Hrvatsku, Vetar obara drveće, upaljen crveni meteoalarm, a ovo je najnovija najava našeg RHMZ

Najavljena promena vremena stigla je u Hrvatsku, sledeća je Srbija.

U Zagrebu je tokom prepodneva počeo da duva jak vetar, a na Žitnjaku je stablo palo na parkirani automobil, prenosi Dnevnik.hr. Kako su za hrvatski portal 24sata rekli zagrebački vatrogasci, do podneva su imali već dva uklanjanja stabala.

Najavljena promena vremena stigla je u Hrvatsku s područja Slovenije, a radarski snimci pokazuju i kako će zahvatiti Srbiju. Veliku promenu vremena prati i snažan pad temperature, pa je tako na severu Hrvatske već 20-ak Celzijusa hladnije nego juče u isto vreme.

U nekim krajevima već pada i sneg.;

Crveni meteoalarm u Hrvatskoj zbog vetra

AccuWeather javlja da su naleti vetra u Zagrebu trenutno 46 kilometara na sat, a DHMZ je upozorio na jače oluje s grmljavinom.

Najnovija RHMZ objava

I kod nas je za celu zemlju danas istaknut žuti meteoalarm, koji upozorava na potencijalno opasno vreme.

Kako RHMZ upozorava, danas i u Srbiji u drugom delu dana mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Vetar će sa umerenog i jakog jugozapadnog, biti u skretanju na umeren i jak severozapadni i to prvo u Vojvodini, a uveče i u centralnoj Srbiji. U zoni fronta vetar će ponegde dostizati i udare olujne jačine, navodi RHMZ u najavi objavljenoj u 13.48.

Za sutra prognozira oblačno i osetno hladnije vreme, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će na jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni i grmlјavinom i lokalno većom količinom padavina. Na planinama jugozapadne i južne Srbije prelazak kiše u sneg.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter