Izvor: NOVARS
16.04.2024 u 16:28
0

BESPOVRATNA SREDSTVA : Ugovori vredni 54 miliona dinara za kupovinu nekretnina čije su vlasnice žene

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić uručio je danas 30 ugovora ženama učesnicama konkursa za dodelu bespovratnih sredstava porodicama na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu nekretnine u vrednosti od 54 miliona dinara.

Ciljevi konkursa su unapređenje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, prevazilaženje neravnopravnosti u vlasničkoj strukturi u odnosu na muškarce i rešavanje stambenog pitanja. Pravo učešća imale su bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice – samohrane majke koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu, saopšteno je iz Pokrajinske vlade. Vuletić je istakao da dodela bespovratnih sredstava ženama za kupovinu nekretnina predstavlja jedan od ključnih elemanata u ostvarivanju njihove jednakosti i osnaživanju u našem društvu.

„Žene su u našem društvu suočene sa brojnim izazovima, posebno kada je reč o sticanju imovine i finansijske nezavisnosti. Prema istraživanju Republičkog geodetskog zavoda, samo 25 odsto ukupne imovine u Srbiji pripada ženama, a svega šest odsto žena su vlasnice nekretnina.

Ovaj program pruža priliku da se te prepreke prevaziđu i da se ženama omogući siguran korak ka sopstvenom domu“, naglasio je Vuletić. Resorni sekretar je istakao da ovaj program donosi širu društvenu korist, jer se jačanjem uloge žena doprinosi raznolikosti u našim zajednicama, promoviše ekonomski rast i stvara pozitivan ambijent za buduće generacije. „Podržavajući žene u stvaranju domova i finansijske nezavisnosti, mi utičemo na demografsku sliku našeg regiona“, rekao je Vuletić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter