-2°C

Beograd

Photo: HappyBSC/Telemaster

Izvor: Happy BSC

DR ANA MITROVIĆ ZA EMISIJU "TELEMASTER": Zbog odbojnosti pojedinaca smo u situaciji da danas imamo mnogo veće brojke zaraženih nego ranije!

Gost emisije "Telemaster" bila je Ana Mitrović Jovanović načelnica dnevne bolnice GAK " Narodni front"i profesorka Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Ona je govorila o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji i vakcinaciji.

- Propusnice su realnost u Evropi. Održan je kongres od 6000 lekara i nije se vodilo pitanje da li je neko vakcinisan ili nije.U Francuskoj je nemoguće  zamisliti da uđete u restoran bez sertifikata da ste vakcinisani.

- Tamo se život počeo da vraća u normalu. Prvi put sam predavala pred 6000 ljudi. Zaista može mnogo da se uradi ukoliko bi se drugačije pristupilo vakcinaciji.

PROČITAJTE JOŠVOJSKA SRBIJE niže uspehe na sportskim takmičenjima

- Imali smo šansu, bolju situaciju nego u Francuskoj. Preko 80 posto oni sada imaju vakcinisanih građana.

- Mi smo počeli dobro, ali zbog velike odbojnosti pojedinaca smo u situaciji da danas imamo mnogo veće brojke zaraženih, nego neka veća država- rekla je Dr Ana Mitrović.

PROČITAJTE JOŠEPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NA KiM: Zaraženo 173 osoba korona virusom, dok je deset osoba preminulo!

- Vakcina nije obavezna, ali se preporučuje.

-Vakcina Fajzer i Moderna se preporučuju trudnicama posebno. Sa te dve vakcine je urađen veliki broj studija. Veliki broj trudnica je primilo tu vakcinu i nije bilo neželjenih dejstava- izjavila je Dr Ana Mitrović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad