Izvor: Tanjug
02.03.2023 u 15:55
0

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posetio radove u Batajnici i najavio nove projekte!

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posetio je danas sa Predsednikom opštine Zemun Gavrilom Kovačevićem radove na raskrsnici Pukovnika Pavlovića i Nove 47 u Batajnici, gde se pravi vodovodna mreža, rekonstruiše Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta“.

Šapić je rekao da je izgradnja 21,5 kilometara vodovodne mreže u naselju Šangaj u Batajnici bitna za građane koji nemaju pijeću vodu i nalaze alternativna rešenja za taj problem.

„U ovom momentu informacija je da će 1.600 porodica dobiti priključak, a kako stvari stoje postoji mogćnost da će broj priključaka biti još veći i mislim da će to suštinski promeniti svakodnevni život tih ljudi“, naveo je Šapić.

On je izjavio da će renovirana Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta“ imati duplo veći prostor koji će iznositi 5.200 metara kvadratnih.

„Danas to izgleda kao potpuno nova škola. U međuvremenu, za razliku od prošlog puta kada smo bili, dodali smo promenu načina grejanja. Više neće biti na lož ulje nego će biti na gas, što je jedna dobra stvar“, rekao je Šapić.

Kovačević je naveo da bi škola do kraja juna trebalo da bude spremna za useljavanje nameštaja i dodao da su radovi kasnili jer su investitori bili pogođeni ratom u Ukrajini.

„Došlo je do situacije da je ugovor potpisan 2019. godine po jednim cenama, kriza sa izvođačima nastaje 2022. godine početkom rata u Ukrajini. Odnos cena iz 2019. kada je zaključen ugovor i 2022. sigurno nije isti“, rekao je Kovačević.

PETER STANO IZNEO JASAN STAV: „Evropski predlog o kome su razgovarali Vučić i Kurti ne treba da bude potpisan“

Šapić je podsetio da je i za rekonstrukciju raskrsnice Pukovnika Pavlovića i Nove 47 bilo problema sa izvođačima za vreme kada njegova uprava nije bila na čelu grada.

„Tu je bio problem što već dve godine bio probijen rok. Onda se desilo napuštanje tog investitora i to je situacija koja nas je sačekala. Pričam o ovoj gradskoj upravi i zbog toga sam žele da vidim dokle su stiglil radovi“, naveo je Šapić.

Na pitanje da li će firme koje su radile te projekte odgovarati, Šapić je rekao da su one trenutno u stečaju i da je zakonska procedura da se ide na sudski proces.

„Te firme već plaćaju penale koji zakonski treba da plate, ali kada firma ode u stečaj onda ni to ne možete da uradite, ne možete da nastavite radove zakonski. Morati od njih da naplatite, a oni nemaju odakle da daju novac“, rekao je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je najavio i raspisivanje radova za drugu stranu puta ove raskrsnice.

„U toku je raspisivanje radova za drugu stranu koja će da bude daleko kompleksina od ove, ali tu ne očekujemo da će biti većih problema“, izjavio je Šapić.

Pored drugog dela puta Šapić je najavio i izgradnju groblja u Batajnici zajendo sa parkingom od 130 parking mesta.

„Određena je površina od 11,5 hektara, imovina je potpuno rešena i ona je celokupno na gradu Beogradu. Formirana je građevinska parcela i u toku je izrada tehničke dokumentacije i nakon što se završi urbanistički projekat ide se na lokacijske usluge“, zaključio je Šapić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter