Izvor: RTV/Tanjug
14.11.2023 u 12:32
0

NIKO NE TREBA DA SE MEŠA: Za Srbiju je važna EU, ali je Kosovo važnije

Poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) u Evropskom parlamentu Harald Vilimski ocenio je da ni Austrija ni Evropska unija ne bi trebalo da se mešaju u odnose Beograda i Prištine, te da to nije evropsko, već srpsko pitanje, prenosi RTV.

Vilimski je objasnio svoj stav navodeći da EU ne treba da se meša u ta pitanja, jer ne može da se nosi ni sa svojim problemima, kao što su, na primer, administrativni.

Na pitanje kakve su šanse proširenja EU na Zapadni Balkan u doglednoj budućnosti, Vilimski je rekao da bi voleo da od svih zemalja iz regiona Zapadnog Balkana jedino Srbija postane članica.

„Ipak, nijedna od njih trenutno ne ispunjava kopenhaške kriterijume, uključujući i Srbiju, i svaka mora još mnogo da radi na reformama. Srbija svakako treba da bude slobodna i suverena“, naveo je on.

Dodao je da zna da je Kosovo „srce Srbije“ i da je za Srbiju važna EU, ali da je Kosovo važnije.

Na pitanje kako ocenjuje trenutne odnose između Austrije i Srbije, na koji način se mogu unaprediti, Vilimski je naveo da su odnosi veoma dobri i da je najveći prostor za poboljšanje u saradnji partija desno od centra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter