2°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen /Jutarnji Program TV Happy

Izvor: Tanjug

SELAKOVIĆ: Francuska je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije

Golden Rose ad

 Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa delegacijom Grupe prijateljstva Francuska-Zapadni Balkan u Senatu Francuske, koju je predvodila senatorka Marta de Sidrak.

PROČITAJTE JOŠ: POPOVIĆ: Promena Ustava je uslov za reformu pravnog sistema

Selaković je konstatovao tradicionalno bliske i prijateljske odnose dve države i poručio da je trajno i iskreno opredeljenje naše zemlje intentivna saradnja sa Francuskom na svim nivoima, posebno imajući u vidu da dve zemlje imaju potpisan Sporazum o strateškom partnerstvu.

Ministar je istakao i da je politički dijalog dve zemlje odličan i da njemu poseban pečat daju odlični lični odnosi predsednika Vučića i Makrona.

VAŽNO: PETKOVIĆ I BOCAN-HARČENKO: Prištinu dijalog ne interesuje

Selaković je naglasio da je Francuska jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije, kao i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu. Ministar je dodao da se nada da će dobri ekonomski rezultati i uslovi za ulaganje dovesti u Srbiju još investitora iz Francuske.

Šef srpske diplomatije je sagovornike upoznao sa ekonomskim uspesima Srbije u poslednjih sedam godina, istakavši da je našoj zemlji, kako bi nastavila razvoj, potreban mir i stabilnost u regionu.

PROČITAJTE JOŠ: Siniša Mali i Liliana Pavlova razgovarali o realizaciji zajedničkih projekata u Srbiji

Prema njegovim rečima, Srbija zato ima pozitivnu agendu u regionalnoj politici i želi da motiviše susede na intenzivniju ekonomsku saradnju.

Govoreći o želji Srbije da postane punopravna članica Frankofonije, Selaković je istakao da je Frankofonija izvanredna platforma za negovanje odnosa sa državama širom sveta sa kojima imamo tradicionalno prijateljstvo.

VAŽNO: VUČIĆ sutra na sastanku sa članovima delegacije Senata Republike Francuske

Ministar je naglasio da je članstvo u EU strateški cilj naše zemlju i zahvalio Francuskoj na podršci koju nam u tom smislu pruža, ali i na celokupnoj saradnji u sprovođenju reformi u Srbiji.

Informisao je sagovornike o dijalogu Beograda i Prištine, te istakao našu posvećenost i čvrsto opredeljenje za dijalog, ali je ukazao na to da Priština ne pokazuje spremnost za nastavak dijaloga i sprovođenje onog što je odavno dogovoreno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad