Izvor: Tanjug
02.06.2023 u 07:51
0

BORELJ IZNEO JASNE ZAHTEVE KURTIJU: „Ako to ne urade, biće ozbiljnih POSLEDICA“

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj saopštio je da su na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i u susretu s predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani evropski zvaničnici izneli tri zahteva – održavanje novih izbora na severu KiM, obezbeđivanje učešća Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

PREDSEDNIK VUČIĆ SA BORELJOM: Razgovor o kompleksnoj situaciji na KiM i posledicama neodgovornog ponašanja institucija u Prištini

Borelj je u sinoćnoj objavi na svom Tviter nalogu naveo da će, ako to ne bude učinjeno, biti ozbiljnih posledice po odnose sa Evropskom unijom.
On je objavio da je u Moldaviji na samitu evropskih lidera razgovarao sa Vučićem i Osmani o „opasnoj situaciji na Kosovu“, kao i da se sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, zajedno sastao sa Vučićem i Osmani.

– Sada treba da se obezbedi održavanje novih lokalnih izbora, obezbeđivanje učešća kosovskih Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice opština sa srpskom većinom u dijalogu uz podršku EU. Ako to ne učinite, to će imati ozbiljne posledice po naše odnose, napisao je Borelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter