Izvor: 24SEDAM.RS
27.02.2024 u 12:43
0

DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE, SASTALI SE LAJČAK I PERTKOVIĆ: Glavna tema ukidanje dinara na KOSOVU

Takozvana CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM

U Briselu je danas, malo posle 10 časova u zgradi EEAS počeo tet-a tet sastanak direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića sa specijalnim predstavnikom za dijalog EU Miroslavom Lajčakom.

U nastavku dana se očekuje i učešće delegacije Beograda na sastanku sa Lajčakom i njegovim timom.

Portarolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali u ponedeljak je rekla da će sastanak biti usredsređen na „rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom“ o gotovinskim transakcijama tzv. Centralne banke Kosova i da će pratiti uobičajen format i dodala da su obe strane potvrdile svoje učešće na sastanku.

Delegaciju Beograda predvodi Petar Petković, a sa prištinske strane najavljeno je da će na sastanku učestvovati predstavnik takozvane Centralne banke Kosova. Na sastanak je pozvao specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter