Izvor: Tanjug
30.08.2023 u 17:31
1

EU NAJAVILA PROŠIRENJE DO 2030: Tanja Mišćević – to je KONAČAN CILJ, a ne samo obećanje

Ministarka za evropske integracije Tanja Miščević izjavila je danas da je objava o spremnosti EU da prihvati nove članice do 2030. cilj koji treba da se dostigne, a ne obećanje.

To je godina koja predstavlja cilj, ne obećanje. Tek predstoji usaglašavanje država članica EU o tome šta zapravo znači spremnost da prihvate nove članice do 2030. godine“, izjavila je ministarka. Ona je na pitanje da li Srbija može da napreduje u evropskim integracijama dok ne reši pitanje normalizacije odnosa sa Prištinom i uvođenja sankcija Rusiji, rekla da su ta pitanja već definisana poglavljima o pristupanju.

OGROMNA ZABRINUTOST: Vučić posle sastanka sa Lajčakom“ Veoma sam zabrinut zbog događaja na Kosovu

-Kada je reč o normalizaciji (odnosa Beograda i Prištne), mi već imamo poglavlje 35 u kome se i nalazi ta konačna mera, a to je sveobuhvatni sporazum o normalizaciji. Mi smo vrednosno na istom pravcu i kada je reč o poglavlju 21 (o usklađivanju sa spoljnom polittikom EU)“, rekla je Miščević.

Ambasador Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuele ;Žofre rekao je da izjava paredsednika Evropskog saveta Šarla Mišela da EU treba da prihvati nove članice do 2030. znači promenu percepcije unutar bloka.

Žiofre rekao je da je sa ruskom agresijom u Ukrajini promenjena percepcija proširenja EU i da je važno to što sada postoje i novi kandidati za članstvo u EU. On je na pitanje kako čita i vidi poruku Mišela rekao da je Mišel izneo veoma važan predlog koji se odnosi na proširenje EU do 2030. godine i da je ova godina podjednako važna i za zemlje članice i za zemlje kandidate.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EU NAJAVILA PROŠIRENJE DO 2030: Tanja Mišćević – to je KONAČAN CILJ, a ne samo obećanje”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter