Izvor: kosovoonline
30.09.2023 u 20:45
9

I BLINKEN RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM: Rekao sam Vučiću“ Odgovorni za napade u Banjskoj moraju da odgovaraju“

Američki državni sekretar Entoni Blinken poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da "odgovorni za napade u Banjskoj koji su sada u Srbiji moraju da odgovaraju", saopšteno je iz Stejt departmenta.

Kako je navedeno u saopštenju, Blinken je razgovarao sa predsednikom Vučićem o značaju preduzimanja hitnih mera za deeskalaciju na Kosovu posle nasilja 24. septembra i smrti narednika kosovske policije.

DOK SRBIMA SASIPAJU METKE U GLAVU I SMEŠTAJU U GETO, AMERIKANCIMA SE PRIVIĐA SRPSKA VOJSKA: AMERIKU „PLAŠI“ NAVODNA MOBILIZACIJA U SRBIJI!?!

„Državni sekretar je istakao da odgovorni za napade koji su sada u Srbiji moraju da odgovaraju. Državni sekretar je izrazio podršku akcijama Kfora i Euleksa u reagovanju na ovaj događaj, napominjući da incidenti poput onih u blizini manastira Banjska predstavljaju neprihvatljive izazove za Kfor i međunarodnu zajednicu i pozdravio pojačano prisustvo KFOR-a i odluku Severnoatlantskog saveta da ovlasti dodatne sile“, navodi se u saopštenju, prenosi Kosovo onlajn.

Kako se dodaje, državni sekretar je ponovio da Srbija mora da prati trenutnu deeskalaciju uz punu implementaciju svojih obaveza iz sporazuma o normalizaciji u okviru dijaloga uz podršku EU.

Blinken je na društvenoj mreži „X“ naveo da je razgovarao sa predsednikom Vučićem kako bi istakao hitnu potrebu za deeskalacijom tenzija sa Kosovom i pozvao je na odgovornost odgovornih za nedavne nasilne napade.

„Takođe je naglasio važnost potpune implementacije obaveza u okviru Dijaloga koji vodi EU“, naveo je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

9 thoughts on “I BLINKEN RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM: Rekao sam Vučiću“ Odgovorni za napade u Banjskoj moraju da odgovaraju“”

  1. Reuters
    Kosovo demands Serbia withdraw troops from border
    Story by Reuters •9h
    Vučić: Vojska neće ući na KiM, povući ćemo snage iz tog područja…

    0
    0
    Odgovori
  2. Reuters
    Kosovo demands Serbia withdraw troops from border
    Story by Reuters •9h
    Vučić: Vojska neće ući na KiM, povući ćemo snage iz tog područja

    0
    0
    Odgovori
  3. Ne može to tako , po kom je to pravnom osnovu što zahteva EU , da krenemo od početka nema ni jednog pravnog osnova za sve što je uradjeno, radjeno, i što se i dalje radi , sve je nasilje i parvno i fizičko a i psihičko nad Srbima . Jednog dana , jednog dana, ne bi bilo loše dok ste Vi na vlasti da Vaša država doživi to isto . Nije da želim Vama i Vašoj državi zlo, ali ako neko ne shvata onda mora sam da ga doživi da bi shvatio .
    Na zdravlje Cicka ,
    PS: pozdrav za Šolea
    da se dosetite mogli bi da sredite sve u svojoj državi i prema njoj i prema drugima po svetu onako kako je jedino pravedno , ali Vi to ne shvatate , samo da ne pokušate to da uradite lažno na prevaran način i da Vam ljudi po svetu (a pogotovu Rusi i Afrikaci ) poveruju, ipak su Rusi za Vaše male mace po tom pitanju o Afrikacima da ne pričam , oni veruju na reč, na potpis, na pečat, pa čak i na dogovor usmeni ali sve ste izigrali redom , zato niko nema više poverenja u Američke političare napravićete takve i gradjane Amerike da ni u njih više niko nema poverenja .

    1
    0
    Odgovori
  4. Blinken je shizofreničar kao i njegovi sateliti iz mz,medjunarodna , nije mesna,prosto vredja inteligenciju običnog čoveka,svojim glupostima, samo da zaštiti svoje majmune koje će ionako da baci u otpad kad se izigra kao iračane i sl.Da stvarno hoće krivce eno ih tamo gde ih je i postavio šiptari euleks i kfor. To su ubice ostalo je farsa u koju višeni niko ne veruje.Bruka ,

    1
    0
    Odgovori
  5. Pa šta i da je vojska blizu severa to je naša teritorija možemo da izvodimo vežbe gde hoćemo. Šta će oni na Balkanu, po Poljskoj uz U kraina ku granicu,vežbe,ajde……džukelizam je pojam za to ponašanje nato čavki i gavrana,lešinara. …

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter