Izvor: Tanjug
24.02.2023 u 16:33
0

MINISTRI DAČIĆ SA ŠEFOM DIPLOMATIJE BiH: Odlučena spremnost za većom saradnjom dve države

Ministri spoljnih poslova Srbije i BiH Ivica Dačić i Elemedin Konaković izjavili su danas da Beograd i Sarajevo žele dobre prijateljske donose kao i da utvrde obostrane interese.

-Imamo dobru volju i spremni smo da unapređujemo saradnju sa BiH- rekao je  Ivica Dačić na zajedničkoj konferenciji sa Konakovićem nakon prvog susreta, a koji je, kako je ocenjeno pokazao mnogo potencijala.

MINISTAR GAŠIĆ SA MINISTROM KARANOM O UNAPREĐENJU SARADNJE: Akcenat na borbu protiv organizovanog kriminala (FOTO/VIDEO)

-Srbija želi dobre prijateljske odnose sa BiH i imamo dosta prostora i to zavisi od poltičke volje i želje da utvrdimo zajedničke interese i rešavamo otvorena pitanja- rekao je on.

Konaković, koji je posetom Beogradu započeo mandat na čelu MSP BiH naglasio je da je Ivica Dačić najbrže reagovao na dopis kojim su želeli da pokažu šta su pritoriteti BiH i koliko im je važna stabilnost jugoistočne Evrope, kao i da vrlo brzo krenu u saradnju sa Srbijom i Crnom Gorom.

To je, kako je naveo, preduslov za bilo kakvu reformu i integracijski proces posebno evropski.

-Želimo da vratimo BiH na poziciju da bude most između istoka i zapada, zemlja prilika i šansi i da zajedno sa kolegama iz Srbije idemo na zajednička tržista na istoku- rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter