Izvor: Tanjug
30.06.2022 u 19:52
0

KRŠENJE SANKCIJA POSTAJE „ZLOČIN“ Evropska unija traži definisanje krivičnih dela i kazni vezane za zaobilaženje ili kršenje sankcija!

Savet EU je zatražio saglasnost Evropskog parlamenta na predlog da se kršenje restriktivnih mera doda na listu „zločina EU“, predviđenih Ugovorom o funkcionisanju Unije.

U Savetu navode da je EU usvojila niz restriktivnih mera u kontekstu „ruskog agresorskog rata protiv Ukrajine“ i da je od suštinskog značaja da se te mere u potpunosti sprovedu na celoj teritoriji Unije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Trenutno zemlje članice imaju različite definicije o tome šta predstavlja kršenje restriktivnih mera i koje kazne treba primeniti u slučaju kršenja. Ovo bi moglo dovesti do različitih stepena sprovođenja sankcija i rizika od zaobilaženja ovih mera, potencijalno omogućavajući sankcionisanim licima da nastave da pristupaju svojoj imovini i podržavaju režime koji su ciljani merama EU“, kažu u Savetu.

„KOLIKO GOD BUDE BILO POTREBNO“ Predsednik Džozef Bajden svojom izjavom podelio Ameriku!

Smatraju da će jednoglasna odluka da se kršenje restriktivnih mera doda na listu „zločina EU“ omogućiti usvajanje direktive koja sadrži minimalna pravila koja se tiču definisanja krivičnih dela i kazni za kršenje restriktivnih mera EU, što bi osiguralo sličan stepen sprovođenja sankcija širom EU i odvratilo pokušaje da se zaobiđu ili krše usvojene mere.

Nakon što Evropski parlament bude dao saglasnost i unutrašnje nacionalne procedure budu finalizovane, Savet EU najavljuje i formalno usvajanje ove odluke.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter