Izvor: BSC Happy/Kosovo Online
29.06.2023 u 14:32
1

CIVILNU ZAŠTITU I SEVERNU BRIGADU – Kurti proglasio za terorističke organizacije

"Predstavljaju ozbiljnu pretnju po pravni i ustavni poredak Kosova"

Tzv. Vlada Kosova proglasila je „Civilnu zaštitu“ i „Severnu brigadu“ za terorističke organizacije.

Premijer privremenih kosovskih institucija, Aljbin Kurti, rekao je da je ta odluka doneta na osnovu činjenice da te formacije predstavljaju ozbiljnu pretnju po pravni i ustavni poredak Kosova“.

„Ustavni i pravni poredak je beskompromisan, u cilju zaštite svih građana, ‘Civilna zaštita’ i ‘Severna“ brigada’ su proglašene terorističkim organizacijama. One predstavljaju ozbiljnu i direktnu pretnju ustavnom poretku i bezbednosti Republike Kosovo. Nivo rizika od njih je visok i institucije su u stalnim naporima da se suprotstave aktivnostima i spreče posledice“, izavio je Kurti.

On je ove grupe optužio za napade na Kfor, novinare i druge građane.

VOJISLAV ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Zapad Kurtija može da smeni na brzinu, ali njima on treba takav kakav je“

„Napadi na građane i vojnike Kfora, opasno oštećenje javne i privatne imovine, prinuda na nasilne proteste i slično, su akcije koje preduzimaju ove grupe. Dakle, ‘Civilna zaštita’ i „Severna brigada’ su proglašene terorističkim organizacijama“, objasnio je Kurti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “CIVILNU ZAŠTITU I SEVERNU BRIGADU – Kurti proglasio za terorističke organizacije”

  1. jojjjjjj da te vidim kada budes pao teroristo. pa krvi će ti se napiti. zna se kakvi ste junaci vi smrdljivi šiptari kada zagusti. prokleces dan kada si rodjen.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter