Izvor: Tanjug
11.02.2023 u 15:18
0

Kurti u razgovoru sa Šoleom potvrdio spremnost da se sastane sa Vučićem

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti potvrdio je u telefonskom razgovoru sa specijalnim savetnikom Stejt departmenta Derekom Šoleom spremnost da se sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saopštila je danas vlada u Prištini.

Kako se navodi, Kurti je u jučerašnjem razgovoru potvrdio spremnost za naredne političke sastanke na visokom nivou u okviru dijaloga i saglasio se sa Šoleom da je potrebno intenzivirati proces dijaloga sa Beogradom.

MINISTAR VUČEVIĆ PORUČIO: „Snažan je osećaj nelagode i nesigurnosti među Srbima na Kosovu i Metohiji“

Dodaje se da je u razgovoru bilo reči o evropskom predlogu, koji je u saopštenju ocenjen kao, kako je navedeno, „prihvatljiv kao dobra osnova za dalje razgovore i solidna platforma za napredovanje ka punoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije u okviru dijaloga u Briselu“.

„NAŠA NAJLEPŠE DOMAĆINSTVO SRBIJE“: Predsednik objavio ovonedeljnu pobedničku fotografiju (FOTO)

Šole je juče nakon razgovora rekao da pozdravlja odluku Kurtija da prihvati evropski predlog za postizanje sporazuma sa Beogradom i poručio da je sada potrebna implementacija tog predloga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter