Izvor: Kurir.rs
07.02.2024 u 13:38
1

KURTIJEV SRAMNI POTEZ! Na Jarinju zabranjen transport novca na Kosovo i Metohiju

Vlasti u Prištini nisu danas dozvolile da dinari namenjeni isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđu na prostor južne srpske pokrajine.

Kako je Kosovu onlajn rečeno u Narodnoj banci Srbije, iako je vozilo sa srpskim dinarima bilo upućeno na prelaz Jarinje prema svim višegodišnjim ustaljenim i vrlo preciznim procedurama, ono je danas vraćeno sa prelaza Jarinje i to bez ikakvog obrazloženja ili odbijenice.

Blindirano vozilo sa dinarima koje je upućeno iz filijale NBS u Kragujevcu na Jarinje stiglo je oko 11 časova gde je novac u dinarima trebalo da preuzme vozilo britanske firme „Henderson“ koja poseduje licencu za transport novca sa kojom NBS uspešno godinama sarađuje.

NOVA PROVOKACIJA KURTIJEVE POLICIJE: Postavili tablu „Republika Kosovo“ u Zubinom Potoku

Dinare je trebalo da preveze u trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću.

Međutim kako javlja reporter Kosovo onlajn, posle višesatnog čekanja odobrenja iz Prištine, dozvola nije stigla i ulaz dinarima je zabranjen.

Reč je o prvom trasnportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe Centralne banke Kosova o zabrani prometa dinara.

– Cilj te odluke (zabrane dinara) jeste etničko čišćenje srpskog stanovništa sa teritorije celog Kosova i Metohije ili, kao što piše u Konvcenciji o genocidu – „namerno podvrgavanje“ Srba nepodnošljivim uslovima za život. To je ono što čine svakog dana – rekao je ranije predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KURTIJEV SRAMNI POTEZ! Na Jarinju zabranjen transport novca na Kosovo i Metohiju”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter