Izvor: Blic.rs
29.05.2023 u 11:05
0

Kurtijevi gradonačelnici odbili sastanak sa američkim ambasadorom?

Hetemi je još u ranim jutarnjim časovima ušao u prostorije opštine Leposavić zajedno sa poslanikom skupštine Kosova Salji Zibom.

Na sastanak sa američkim ambasadorom u Prištini Džefrijem Hovenijerom u Kancelariji EU u Prištini stigli su do sada samo gradonačelnici iz redova DPK – Izmir Zećiri (Zubin Potok) i Iljir Peci (Zvečan), ali ne i novoizabrani gradonačelnici Leposavića i Severne Mitrovice iz redova Samopredeljenja.

(UŽIVO) POTRESNE SLIKE IZ ZVEČANA Duge cevi, bodljikava žica, Kfor pustio zaposlene, Kurtijeva policija bacila suzavac

Kako prenosi Albanijan post, još uvek se ne zna da li će Hetemi i Atići iz Samoopredeljenja učestvovati na sastanku sa američkim ambasadorom, za koji se navodi da ima za cilj smanjenja tenzija u opštinama sa srpskom većinom.

Hovenijer se još nije oglasio povodom toga što su gradonačelnici iz redova Samoopredeljenja bojkotovali sastanak.

Novoizabrani gradonačelnik opštine Zubin Potok Izmir Zećiri izjavio je ranije da će se prvo sastati sa američkim ambasadorom na Kosovu Džefrijem Hovenijerom, a zatim će odlučiti da li će otići u svoju kancelariju u opštini ili ne.

Od jutros je napeto u sve četiri opštine na severu Kosova. Najviše tenzija je u Zvečanu gde je kosovska policija oko 7.30 sati bacila suzavac na zaposlene Srbe u trenutku kada su oni ulazili u gradu opštine gde rade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter