Izvor: Tanjug
06.01.2023 u 16:16
0

HILANDAR ĆE BITI POTPUNO OBNOVLJEN: Predsednik Vučić na Svetoj gori razgovara sa igumanom i bratstvom manastira o radovima

"Očekujemo da će u proleće 2024. godine manastir Hilandar zasijati punim sjajem"

Narodni poslanik Nenad Popović rekao je danas da će manastir Hilandar na Svetoj gori biti potpuno obnovljen do proleća 2024. godine, zahvaljujući odluci Vlade Srbije, donete na predlog predsednika Aleksadra Vučića da finansira radove do njihovog završetka.

On je u video poruci sa Svete gore dodao da o tome danas predsednik Srbije, koji će u Hilandaru provesti Badnje veče i Božić, razgovara sa igumanom i bratstvom manastira.

PREDSEDNIK VUČIĆ NA PUTU KA SVETOJ GORI: Ne ide sam, evo ko mu pravi društvo (FOTO)

– Poslednjih nekoliko godina učinjeno je mnogo za obnovu manastira Hiladar, jer je Vlada Srbije na predlog predsednika Aleksandra Vučića donela odluku da obezbedi finansiranje obnove manastira do kraja njegove potpune obnove. Očekujemo da ćemo za godinu i tri meseca od danas, dakle u proleće 2024. godine manastir Hilandar zasijati punim sjajem – istakao je Popović.

Dodao je kako radovi na obnovi teku izvanredno, jer se radnici veoma trude da ih završe, u čemu imaju ogromnu pomoć bratstva Hilandara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Želim da kažem da je za Hilandar urađeno jako mnogo u poslednje dve godine. Skupština Srbije je na predlog predsednika Vučića donela Zakon o Hiladaru, čime je prvi put u istoriji obezbeđeno dugoročno finansiranje Hiladara i siguran sam da će u budućnosti rezulati toga biti još vidljiviji – rekao je Popović.

Naglasio je da će predsednik Vućić o tim temama razgovarati tokom posete manastiru sa igumanom i bratstvom Hilandara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter