Izvor: Tanjug
16.11.2022 u 19:36
0

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović razgovarala je danas s delegacijom Norveške o saradnji u oblasti energetike!

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Ðedović razgovarala je danas s delegacijom Norveške, koju je predvodio zamenik ministra energetike Andreas Bjeland Eriksen o produbljivanju saradnje dve zemlje u oblasti energetike, iskustvima Norveške u energetskoj tranziciji i mogućnostima za investiranje norveških energetskih kompanija u Srbiji.

Ðedović je ukazala da se energetski sistemi širom sveta suočavaju sa velikim izazovima, pre svega zbog rasta cena energije i energenata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Kako bismo osigurali energetsku bezbednost u narednim godina, intenzivno radimo na izgradnji i planiranju novih energetskih kapaciteta“, rekla je Ðedović i dodala da je u realizaciji planova Srbija otvorena za saradnju sa međunarodnim institucijama, ali i privatnim sektorom.

Ministarka je navela da su u pripremi strateški planovi kako bismo povećali učešće obnovljivih izvora energije i približili se ciljevima Zelene agende Evropske unije.

„U tom smislu dobrodošli su nam primeri dobre prakse“, kazala je miistarka i dodala da iskustvo Norveške u mnogome može doprineti ubrzanju našeg puta ka klimatskoj neutralnosti.

NAFTOVOD „DRUŽBA“ PONOVO U FUNKCIJI Cene nafte danas u ozbiljnom padu!

Andreas Bjeland Eriksen, koji je i specijalni izaslanik norveškog premijera, rekao da je Norveška važan partner Evrope u vreme teške energetske krize i da je povećala izvoz gasa kako bi se odgovorilo na potrebe evropskih potrošača.

„Norveške kompanije su zainteresovane za saradnju sa Srbijom u oblasti obnovljivih izvora energije, a imaju bogato iskustvo u primeni naprednih tehnologija balansiranja energijom. Nordijski model saradnje može poslužiti kao dobar primer za energetsku saradnju na Zapadnom Balkanu“, poručio je Eriksen.

Sastanku u Ministarstvu rudarstva i energetike prisustvovao je i ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Jorn Eugen Jelsta.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter