Izvor: KOSOVO ONLINE
12.04.2024 u 10:23
0

NADA SE DA ĆE BEOGRAD SVE OBRAZLOŽITI: Ukoliko bi Kosovo postalo član Saveta Evrope to bi bio nagrađen zločin

Istoričar Aleksandar Gudžić kaže da očekuje da su u non-pejperu, koji je Beograd najavio da će poslati svim članicama Saveta Evrope, navedeni svi problemi sa kojima se Srbi na Kosovu godinama suočavaju - od neispunjavanja obaveza predviđenih Briselskim sporazumom preko uzurpiranja imovine do ukidanja dinara, čime je dovedena u pitanje egzistencija Srba.

„Svedoci smo da institucije u Prištini ali i pojedinci uzurpiraju imovinu Srba. Paradoks u kome živimo možda najbolje oslikava to što je Kosovska agencija za borbu protiv korupcije do pre desetak godina protivpravno, bez ikakve nadoknade koristila prostorije Crkve svetog Nikole u Prištini. Znači, Agencija koja je po slovu zakona zadužena da štiti vladavinu prava, protivpravno, bez plaćanja ili bilo kakve nadoknade i rente koristila je objekte SPC u Prištini. Zatim tu su tajne optužnice, montirani procesi koji se vode protiv Srba i niz drugih stvari. Bez rešavanja svih problema sa kojima se suočavaju Srbi, mislim da Kosovu nije mesto u Savetu Evrope“, navodi Gudžić.

On kaže da treba skrenuti pažnju međunarodne javnosti na probleme Srba, ali da je Kosovo, nažalost, nagrađeno za sve svoje zločine i sve greške iz prošlosti.

„Ne treba imati prevelika očekivanja od međunarodne zajednice, naročito od onog dela koji je pokrovitelj kosovske nezavisnosti, ali to naravno ne znači da mi treba da odustanemo od bilo kog vida borbe za svoja prava. Ukoliko bi Kosovo postalo član SE to bi bila za njih još jedna nagrada za neispunjene obaveze i nagrađen zločin“, poručuje Gudžić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter