Izvor: BSC HAPPY
17.11.2023 u 22:26
0

RAZGOVOR O PROBLEMIMA SRBA I SPC: Delegacija nemačkih diplomata sa igumanom manastira Visoki Dečani

Politički direktor za jugoistočnu Evropu u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova Mihael Rajfenštul, zajedno sa nemačkim ambasadorom u Prištini Jornom Rodeom i nemačkim ambasadorima iz Beograda, Sarajeva, Podgorice, Skoplja i Tirane posetio je danas manastir Visoke Dečane na Kosovu.

Kako su saopštili iz manastira Visoki Dečani na društvenoj mreži „X“ nemačka delegacija je sa igumanom manastira, ocem Savom, razgovarala o izazovima sa kojima se sučava Srpska pravoslavna crkva i srpska zajednica na Kosovu.

PETKOVIĆ OŠTRO ODGOVORIO: „Kurtijev ministar Rašić na sve načine hoće da obesmisli ZSO“

Mihael Rajfenštil, politički direktor za jugoistočnu Evropu u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova, zajedno sa nemačkim ambasadorom Jernom Rodeom u Prištini, i nemačkim ambasadorima iz Beograda, Sarajeva, Podgorice, Skoplja i Tirane, posetili su manastir Visoke Dečane. Nakon obilaska manastira sa vodičem, mesta svetske baštine UNESCO-a, poznatog po svom istorijskom značaju u regionu, delegacija je tokom ručka razgovarala sa igumanom manastira, ocem Savom. Razgovor je bio usredsređen na aktuelne izazove sa kojima se suočava Srpska pravoslavna crkva i srpska zajednica na Kosovu – navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter