Izvor: Alo.rs
14.09.2023 u 12:02
1

SIJARTO KRITIKOVAO EVROPU: Brisel je „trebalo da izoluje ovaj rat, ali ga je EU, umesto toga, globalizovala“

Evropski odgovor na ukrajinsku krizu dovodi do rasparčavanja sveta, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

ZNAČAJANO ZA MAĐARSKU: Sijarto razgovarao sa zamenikom ruskog premijera o isporuci nafte

On je na marginama samita „Pojas i put“ u Hong Kongu rekao da Budimpešta želi da vidi akciju ujedinjenja, poput kineske Inicijative „Pojas i put“.

– Evropa je dala veoma loš odgovor na rat u Ukrajini za koji se, nažalost, čini da rezultira ponovnom podelom sveta na blokove – istakao je Sijarto.

Prema njegovim rečima, Brisel je „trebao da izoluje ovaj rat, ali ga je EU, umesto toga, globalizovala“.

Sijarto je naveo da je nedostatak komunikacije između suprotstavljenih zemalja doveo do toga da one odustanu od postizanja mira, dok su države koje imaju koristi od dobrih odnosa Istoka i Zapada, kao što je Mađarska, ekonomski povređene.

On je to uporedio sa načinom na koji Inicijativa „Pojas i put“ ima za cilj da okupi svet radi zajedničkog prosperiteta i bezbednosti, zbog čega Mađarska pozdravlja prisustvo Kine.

Sijarto je kritikovao bogate zapadnoevropske nacije koje sada govore o odvajanju od kineske ekonomije zbog političkih zabrinutosti.

– Oni tiho traže kineske investicije, baš kao i male države. Oni mogu sebi da priušte da budu licemerni – rekao je on.

Sijarto je dodao da Mađarska, za razliku od tih zemalja, otvoreno iznosi svoju spoljnu politiku i upozorio da bi odvajanje od Kine „ubilo evropsku ekonomiju“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SIJARTO KRITIKOVAO EVROPU: Brisel je „trebalo da izoluje ovaj rat, ali ga je EU, umesto toga, globalizovala“”

  1. Možete misliti postovani gospodine Sijarto kolko se oni nadaju koliko ce da se ugrade u Ukrajinu , tu su vec pojedini napravili svoje kalkulacije , tako je bilo i sa nama kada su nas bombardovali . To je doktrina lopova i doktrina lezi lebu da te jedem , i doktrina ima hleba bez motike , ali malo morgen .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter