Izvor: BSC Happy
11.01.2024 u 18:54
1

SRBI SA KOSOVA I METOHIJE OPLJAČKANI NA BOŽIĆ: „Ponovo zastrašivanje i pokušaj progona srpskog naroda“

Za vreme božićnih praznika u povratničkom selu Ljubožda u opštini Istok opljačkane su porodične kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Većina Srba iz tog metohijskog sela praznike je provela s rodbinom u centralnoj Srbiji, a po povratku je ustanovljeno je da su iz dve kuće ukradeni nameštaj, priključne poljoprivredne mašine i drva za ogrev.

– Reč je očito o organizovanoj akciji u kojoj je učestvovavalo više lica, a Srbi povratnici u Ljuboždi revoltirani su, ne samo činjenicom da je oštećenim porodicama naneta velika materijalna šteta, već i time što se ovaj besprizoran i drzak napad dogodio u vreme najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada su i Srbi i Srpska pravoslavna crkva na Kosovu i Metohiji upućivali isključivo poruke mira i tolerancije – navodi se u saopštenju.

AKO JE VAŠE, ŠTO STE PALILI MARTA 2004? ALBANCI preuzeli BOGORODICU LJEVIŠKU! SPROVODE PROJEKAT POGROMA SRBA do kraja! VIDEO

Iz Kancelarije traže da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi.

– Zahtevamo da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi, jer u suprotnom ovaj incident biće još jedna potvrda da je na Kosovu i Metohiji u toku organizovana i iz Prištine inspirisana kampanja zastrašivanja i progona srpskog naroda, posebno povratnika kao najosetljivije kategorije – poručuju iz Kancelarije za KiM.

Jedan od oštećenih Žarko Zarić, nalazi se u pritvoru zbog „isfabrikovanih“ optužbi da je učestvovao u zločinima tokom sukoba na Kosovu, te je, ističu, pljačka kuće Zarića je „so na ionako otvorenu ranu“.

– Kancelarija za Kosovo i Metohiju će preko svojih predstavnika na terenu, kao što je do sada činjeno u sličnim prilikama, pružiti pomoć i podršku oštećenim porodicama – navodi se u saopštenju.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SRBI SA KOSOVA I METOHIJE OPLJAČKANI NA BOŽIĆ: „Ponovo zastrašivanje i pokušaj progona srpskog naroda“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter