Izvor: tanjug
09.10.2023 u 20:37
0

SUSRET DAČIĆ SIJARTO: Mađarska neće dozvoliti uvođenje sankcija Srbiji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas razgovarao sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom, koji mu je preneo poruku predsednika Viktora Orbana, da su sve jači zahtevi onih koji podržavaju Prištinu za uvođenje sankcija Srbiji, ali da sigurno Mađarska to neće dozvoliti.

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA: Učinićemo sve da pomognemo našim ljudima u Izraelu

„To ću preneti, još jednom, i predsedniku Aleksandru Vučiču, kao i javnosti, što je dobra vest za nas i govori da je to prijateljstvo, koje je iskovano između Mađarske i Srbije, pretvoreno međusobno poverenje i podršku“, naglasio je Dačić, koji je u Ženevi učestvovao na zasedanju Izvršnog Komiteta UNHCR.

On je istakao da su u današnjem razgovoru s mađarskim ministrom dominirale dve teme: jedna je sednica izvršnog komiteta UNHCR-a na temu izbeglica i raseljenih lica Srba, a druga je pitanje ilegalnih migranata, koji dolaze sa raznih strana.

„Dugo smo suočeni sa ovim problemom, kao što se zna, a reč je o izbeglicama iz Republike Srpske i Republike Srpske Krajine, kao i o raseljenim licima sa Kosova i Metohije“, rekao je on. Naglasio je da je i dalje aktuelan regionalan program UNCHR-a za lica s teritorije bivše Jugoslavije, preko kojeg je Srbija uspela da stambeno obezbedi 8.000 porodica. „Nažalost, u taj program ne ulaze lica sa KiM i sada pokušavamo da ulažimo maksimalne napore da se i oni nađu na nekim listama za pomoć“, naveo je ministar spoljnih poslova. Prema njegovim rečima, radi se oko 210.000 raseljenih lica sa KiM. „Taj procenat i broj onih koji se vraćaju na KiM je izuzetno mali, i iznosi ispod dva odsto“, napomenuo je Dačić. On je istakao da se ne sme dozvoliti da to bude „gotova stvar“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter