Izvor: TANJUG
11.08.2023 u 11:14
0

TIME BI SAMO SEBI NAŠKODILI: Ukrajina da prizna Kosovo sama bi se napravila problem VUČEVIĆ

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da bi Ukrajina, ukoliko bi priznala nezavisnost KiM napravila veći problem sebi nego Srbiji, jer u tom slučaju ne bi imala kredibilitet da brani pitanje suvereniteta svoje države.

BORCI ZA NEZAVISNO KOSOVO NAJVEĆEG NEPRIJATELJA VIDE U VUČIĆU“: PREDSEDNIK razotkriva DRŽAVNE NEPRIJATELJE u „ĆIRILICI“

On je  rekao da Srbija smatra Ukrajinu prijateljskom državom, koja nije priznala Kosovo i koja je uvek bila korektna prema suverenitetu Srbije. Komentarišući pismo koje je 50 zapadnih političara nedavno uputilo zvaničnicima SAD, EU i Velike Britanije sa zahtevom da se kritičnije odnose prema vlastima u Beogradu, Vučević kaže da će biti još mnogo takvih pisama i da to vidi kao dokaz da je Srbija na dobrom putu i da predsednik Aleksandar Vučić vodi dobru politiku.

-Izvinjavamo im se što nismo predali Kosovo i Metohiju na tacni, što nismo predali deo svoje države, izvinjavamo se što poštujući BiH čuvamo Republiku Srpsku u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH, a mi smo obavezni da čuvamo Republiku Srpsku po Dejtonskom sporazumu, izvinjavamo se što smo vojno neutralni i što vodimo nezavisnu politiku, što smo na evropskom putu i ne želimo da sečemo veze sa državama sa kojima imamo tradicionalno prijateljstvo-, rekao je Vučević. Komentarišući zabranu uvoza srpskih proizvoda na KiM koja je već dva meseca na snazi, Vučević kaže da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti otišao korak dalje.

-Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti dobija neke sankcije, ali on sad ide korak dalje, sad poništava preduzeća i privredna društva koja su registrovana u Prištini u skladu sa njihovom legislativom, u skladu sa pravilima privremnih prištinskih institucija zato što koriste reč Srbija, što se dešava u MTS-u, a najavili su i dalje ukidanje– dodao je Vučević.

Dodao je da ukidanjem preduzeća na KiM, prištinske vlasti dovode u situaciju da ljudi ostaju bez posla, bez lekova, hrane, bez telefonskog signala, televizijskog signala kao i da na taj način srpski narod na KiM vraćaju u 17. vek.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter