Izvor: HappyBSC
01.12.2022 u 14:07
0

VUČEVIĆ SE SASTAO SA MINISTARKOM TANER: Srbija izuzetno ceni podršku Austrije, ona je jedan od najznačajnijih partnera naše zemlje

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević susreo se danas u Kremsu sa saveznom ministarkom odbrane Austrije Klaudijom Taner uoči predstojećeg sastanka ministara odbrane Centralnoevropske odbrambene saradnje u proširenom CEDC+ formatu koji, pored stalnih članica, obuhvata i države Zapadnog Balkana.

Ministar Vučević ocenio je tom prilikom da su bilateralni odnosi između Srbije i Austrije na visokom nivou, stabilni i sveobuhvatni, uključujući i saradnju u oblasti odbrane. On je posebno zahvalio ministarki Taner na principijelnom stavu u pogledu očuvanja Grac formata koji, kako je ocenio, predstavlja odličan okvir za produbljivanje odnosa na svim nivoima.

MINISTAR VUČEVIĆ DOČEKAO KOLEGU SA KIPRA „Radujem se našem otvorenom razgovoru i budućoj saradnji“ (VIDEO)

Prema njegovim rečima, Austrija je jedan od najznačajnijih partnera naše zemlje među državama koje nisu članice NATO. Srbija, kako je naglasio, izuzetno ceni podršku Austrije u procesu evrointegracija regiona, kao približavanju u oblasti Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike Evropske unije. Vučević je izuzetno pozitivno ocenio kontinuirani doprinos koji Austrija daje regionalnoj stabilnosti angažovanjem u misiji KFOR na Kosovu i Metohiji.

Ministar Vučević je konstatovao da je napredak bilateralne vojne saradnje između Srbije i Austrije naročito vidljiv u oblasti atomsko-biološko-hemijske odbrane i vojnog obrazovanja te da postoji prostor za unapređenje saradnje i na drugim poljima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ministarka Taner istakla je važnost jačanja otpornosti na krize putem razvoja interoperabilnosti i unapređenja saradnje među državama Grac formata. Zapadni Balkan je, prema rečima austrijske ministarke, izuzetno važan za Austriju koja se zalaže za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Obe strane pohvalile su i organizaciju Regionalnog liderskog kursa koji je organizovan pod okriljem Grac formata.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter