Izvor: BSC HAPPY
09.03.2023 u 12:18
3

VUK DRAŠKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Deveti mart i spartanski uspeh su otvorili kapije nade!“

Vuk Drašković je bio gost jutarnjeg programa na Happy televiziji.

Kao lider SPO-a i vođa demonstracija 9. marta 1991. godine Drašković se osvrnuo na značaj ovoga datuma kao dela kolektivnog pamćenja srpskog naroda.

– Sistematična i trajna je zavera protiv onoga što je bio Deveti mart i šta je izazvalo onakvu brutalnu reakciju tadašnjeg režima. Bilo je u poslednjoj deceniji 20. veka na stotine protestnih šetnji, ali nikad nije primenjena onakva brutalnost. Režim je tog dana na nas izveo nikad viđenu silu. Na Trgu Republike izveo je 10.000 policajaca, oklopne transportere, vodene topove, polubojne otrove, konjicu, a uveče i tenkove JNA-podseća Drašković.

ČEDOMIR JOVANOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Svakog 12. marta biću tamo gde sam bio i pre – u šetnji za Zorana!“

Drašković priča da je demonstracijama 9.marta prethodila strašna zavera protiv Jugoslavije koja bi najavljivala i njen kraj i početak krvavog rata, prvo u Hrvatskoj, a potom i u Bosni i Hercegovini.

-U danima pre 9. marta SPO razotkrio je veliku i strašnu zaveru protiv jugoslovenske države od strane staljinističkih jugoslovenskih generala vojske i Udbe. Zavera je bilo u dogovoru sa sovjetskim generalima vojske i Udbe koji su pripremali u Moskvi puč protv Mihaila Gorbačova i Perestrojke i Glasnosti. Mi smo je uoči 9. marta razotkrili i obelodanili. Od početka novembra ’90. do februara ’91. godine svo oružje  iz vojnih skladiš Sovjetske Armije u Rusiji i Ukrajini prebacivano je Tuđmanovim paravojnim formacijama u Hrvatskoj, a istovremeno iz naših magacina prebacivano je oružje za Srbe u Hrvatskoj. Režiran je rat u Hrvatskoj između Srba i Hrvata. To se pripremalo da bi se stekla osnova, posle puča u Moskvi, kada se povrate staljinisti na vlast, da Crvena armija uđe u Jugoslaviju, da ugasi rat i uspostavi poredak koji je vladao pre ’48. godine u Jugoslaviji.

Drašković je za ideološkog organizatora ovog plana imenovao Miru Marković.

DARKO GLIŠIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Aleksandar Vučić je prvi predsednik koji ide među svoj narod i to je potvrda odgovornosti snažne politike“

– Televizija Beograd je bila ideološki proklamator i glasnogovornik tog plana. SPO je želeo da padne TV „Bastilja“, kako smo ga zvali zbog brutalnih laži koje je plasirao i ratnohuškaškoj retorici. To je razbesnelo tadašnji režim i nateralo ga da brutalno odgovori na demonstrante-kaže Drašković.

-Može se čuti da Deveti mart nije uspeo. On je više nego uspeo zahvaljujući spartanskoj pobuni demonstranata i studentskoj pobuni.  Milošević se tada našao u šoku i TV „Bastilja“ je morala da padne. Odgovorni iz televizije su dobili otkaze, a svi pohapšeni na demostracijama su oslobođeni. Ministar policije je podneo ostavku.  Kadijević je ovde pokušao da zajedno sa Miloševićem zavede vanredno stanje i da tu Jugoslaviju preuzmu ti generali. Beograd je pucao u srce režima. Spartanski uspeh je otvorio kapije nade-rekao je Drašković.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “VUK DRAŠKOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Deveti mart i spartanski uspeh su otvorili kapije nade!“”

  1. Čujte ovog dosovskog majmuna kako proklamuje poniženje. Pa, žami ti jebem, takvi kao ti ste nas i prodali i doveli u ovu situaciju, i sad vi nekome solite pamet. Da ste i ostali na vlasti a hvala Bogu miste, sad bi nam nato vršljao po gradovima i radio šta hoće. Naprave nelo sranje o žo ga ubijemo a vi biste opet stali na njihovu stranu i eto srbi su nepismeni, nepristojni, me mogu čak ni da otrpe okupatorsku čizmu
    Ma kud te ne ubi onaj pre neku godinu

    1
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter