Izvor: Kosovo online
30.01.2024 u 09:00
0

AHMETI O ALBANSKO-SRPSKOM POMIRENJU: Bez OVOGA „neće biti mira na Balkanu!“

Lider Demokratske unije za integraciju (DUI) Alji Ahmeti izjavio je da Taljat Džaferi, prvi Albanac na čelu vlade u Skoplju, mora biti premijer svih građana Severne Makedonije, ali i istakao da bez albansko-srpskog pomirenja neće biti mira na Balkanu.

KURTI NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Na zgradi Centra za socijalni rad u Zubinom Potoku tabla prištinskih institucija

Ahmeti je, za Kanal 10, ukazao da je Ohridski sporazum omogućio da Albanac bude premijer Severne Makedonije. Dodao je da je DUI ponosna na rezultare dosadašnje politike, navodeći da je postavljanje Džaferija na mesto premijera tehničke vlade istorijski trenutak za Albance. Kazao je i da mu je žao što opozicija nije učestvovala na sednici skupštine u nedelju, na kojoj je Džaferi izabran za premijera.

Govoreći o dijalogu Kosova i Srbije, Ahmeti je istakao da bez albansko-srpskog pomirenja na Balkanu – neće biti mira.

Šef DUI je rekao i ga Amerika, Evropa i Nato nikada nisu razočarali, te da, ako oni garantuju da Zajednica opština sa srpskom većinom neće imati izvršna ovlašćenja – treba poslušati njihove preporuke.

Na pitanje u vezi sa mogućim novim sukobima u regionu, Ahmeti je rekao da svi treba da rade na njihovom izbegavanju, te da je vreme za racionalnost i izgradnju mira.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter