Izvor: Tanjug
28.07.2022 u 19:38
0

Hrvatski premijer Andrej Plenković osudio je izjavu Bakira Izetbegovića, a potom kritikovao i predsednika Zorana Milanovića!

 Hrvatski premijer Andrej Plenković je osudio izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, koji je na stranačkom skupu govorio o „prebrojavanju“ oružanih snaga i nabavci dronova, ocenjući je kao „katastrofalnu“ i da se ne može drugačije protumaciti nego kao priprema za rat.

„Ne zvecka se oružjem, ali koristi se retorika koja je apsolutno neprihvatljiva“, naglasio je Planković, koji smatra da takve izjave vode nepoverenju, udaljavanju i destabilizaciji, prenela je Hina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Planković je rekao da je „smešno“ da ga predsednik Zoran Milanović poziva na sazivanje Veća za nacionalnu sigurnost, jer on svojim izjavama kojima „vređa one koji bi trebali pomoći“, sabotira sve što vlada radi za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

Milanovic je prethodno pozvao Plenkovića na sazivanje sednice Veća zbog događanja u Bosni i Hercegovini.

Premijer je odgovorio kako je predsednik dvadesetak puta izvređao visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, „pola susednih zemalja“ i veliki broj zemalja međunarodne zajednice koji su partneri Hrvatske.

Predsednik Hrvatske kritikovao vladu: „Gluvo i bez treptaja sluša pretnje iz Bosne i Hercegovine, jezik mržnje i netrpeljivosti!“

„Rezultati takve politike, gde vređate one koji bi vam trebali pomoci da zštite Hrvate u BiH sigurno su sjajni“, sarkastican je bio premijer.

„Sve što smo mi radili, on je svojim izjavama minirao. Ako nas misli zvati da se bavimo spoljnom politikom kako on to radi, bojim se da ne bi bilo ni evra, ni šengena, ni OECD-a“, dodao je Plenković.

Ponovio je kako su Šmitove odluke o tehničkim izmenama izbornog zakona „nedovoljne“ i da „nije dobro“ što je odustao od ranije najavljenog paketa koji bi Hrvatima u BiH omogućio postizbornu ravnopravnost.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter