Izvor: BSC HAPPY/RTCG
23.12.2023 u 21:15
0

KNEŽEVIĆ: Tražićemo ravnopravnost srpskog jezika i vraćanje dvojnog državljanstva

Demokratska narodna partija će ostati posvećena ideji kuće svih nas, da se pomire pravoslavni Srbi i Crnogorci, kazao je predsednik te partije na III Kongresu DNP-a. On je istakao da će nakon rezultata popisa ta partija insistirati da dopunom zakona srpski bude izjednačen sa crnogorskim jezikom i da će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da se vrati dvojno državljanstvo.

Kongres Demokratske narodne partije, pod sloganom „Ni korak nazad“, održava se u staroj zgradi Vlade. Milan Knežević bio je jedini kandidat za tu poziciju i jednoglasno je izabran za lidera stranke.

Knežević je rekao da su posvećeni budućnosti.

CRNOGORSKI PREMIJER OSVANUO U TRAMPOVOM IZBORNOM SPOTU: Pogledajte čuveno guranje na NATO samitu VIDEO

DNP će ostati posvećena ideji kuće svih nas, da se pomire pravoslavni Srbi i Crnogorci, da se pomirimo zbog  budućnosti naše dece – kazao je Knežević.

U DNP-u smatraju da se ideja pomirenja može realizovati kroz neko institucionalnih projekata koji bi zadovolili duhovnu vertikalu Crne Gore.

Insistiracemo nakon rezultata popisa gde će srpski jezik biti izjednačen za crnogorskim jezikom. Šaljemo jasnu poruku da nećemo da menjamo Ustav nego da ga dopunimo – kazao je on.

Istakao je da će razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da se potpiše sporazum o dvojnom državljanstvu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter